Denizleri Kirleten ve Yasa Dışı Avlananlara Ceza

Denizleri Kirleten ve Yasa Dışı Avlananlara Ceza

Denizleri Kirleten ve Yasa Dışı Avlananlara Ceza


Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca yürütelen çalışmalar kapsamında, 7 ayda, yasa dışı su ürünleri avcılığının önlenmesi kapsamında 149 yasal işlemde şüphelilere toplam 165 bin 494 lira, denizleri kirletenlere yönelik de 18 yasal işlemde toplam 160 bin 627 lira idari para cezası kesildi.

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Sahil Güvenlik ekiplerinin 15 Temmuz’daki Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması neticesinde yasa dışı olaylara karışmış kişilerin deniz yoluyla yurt dışına kaçışlarının önlenmesi ve tespiti maksadıyla 7 gün 24 saat denizlerde görev yaptığı belirtildi.

Mersin Valiliği ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak tüm sorumluluk sahasında, ekiplerin 24 saat üzerinden icra ettikleri kontrol ve denetimlerin devam ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi “Doğu Akdeniz’de başta terör faaliyetleri olmak üzere her türlü yasa dışı faaliyetlerin önlenmesi, silah, patlayıcı, uyuşturucu ve ülkeye sokulması yasak olan maddelerin yasa dışı yollardan getirilmesine engel olunması, son olaylardan sonra artma eğilimi gösteren düzensiz göç faaliyetlerinin engellenmesi, yasa dışı su ürünleri avcılığının önlenmesi ve caydırıcılığın sağlanması ve yaz aylarının gelmesiyle vatandaşlarla turistlerin can güvenliğini korunması maksadıyla 24 saat üzerinden icra edilen kontrol ve denetimler devam ediyor. 1 Ocak-1 Ağustos tarihlerinde deniz kirliliği kapsamında 18 yasal işlem ve 160 bin 627 lira idari para cezası uygulandı. Yasa dışı su ürünleri avcılığı kapsamında da 149 yasal işlem ve 165 bin 494 lira idari para cezası uygulandı.”

 

Açıklamada ayrıca, aynı dönemde düzensiz göç olayları kapsamında ise 38 arama kurtarma faaliyetinde bin 473 sığınmacının, 63 arama kurtarma ve tıbbi tahliye olayında da 594 kişinin kurtarıldığı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79