DUL VE YETİMLER DE EK İKRAMİYE ALACAK

DUL VE YETİMLER DE EK İKRAMİYE ALACAK

DUL VE YETİMLER DE EK İKRAMİYE ALACAK

Emekli memur hayatta ise kendileri, hayatta değilse dul ve yetimleri yani yasal varisleri ek ikramiyeyi alabilecek. Dul eş ya da yetime verilecek ikramiye tutarları veraset ilamına göre belirlenecek...

 İLK TAKSİT NİSAN SONU

30 yıldan fazla çalışması olan ancak 30 yıl üzerinden ikramiye alan memur emeklileri için yasal süreç resmen başladı. 1 yıl içinde başvuru yapanlar, emekli oldukları yıla göre ikramiye alacaklar. Ek ikramiyeler iki taksit halinde ödenecek. 7500 liraya kadar olan ikramiye ödemesi başvurudan sonraki ilk üç ay içerisinde yapılacak. Örneğin; bugün başvuru yapanlar en geç Nisan ayı sonuna kadar para alacak.

7 OCAK'TAN İTİBAREN

Emekli memurların hayatta olanı da vefat edeni de var. Ancak bu hak baki. Bir başka deyişle 7 Ocak 2015’ten önce kamu kurumlarında 30 yıldan fazla çalışması olan herkes eksik ikramiyesini alacak. Memur emeklisi hayatta değilse yasal varisleri bu ikramiye farkını alacak. Dul eş, yetim kız ya da yetim erkek Sosyal Güvenik Kurumu’na (SGK) anne veya babasının hakkını almak için başvuru yaparsa para belirtilen hesaba yatacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36