En güzel Batırık Yarışması düzenlendi

Silifke’de 44.’sü kutlanmakta olan Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde En Güzel Batırık Yarışması düzenlendi.

En güzel Batırık Yarışması düzenlendi

Silifke’de 44.’sü kutlanmakta olan Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde En Güzel Batırık Yarışması Demokrasi Parkında düzenlendi.

Etkinlik içerisinde, festivale farklı şehirlerimizden katılan  ve yurt dışından gelen  halk dansları ekipleri gösterilerini sundular.  Katılan davetlilere belediye personelleri tarafından leğenlerde yapılan batırıklar ikram edildi. Yarışma öncesi festivale misafir olarak katılan Tire, Georgia, Bergama, Afagder, Ankafem ve Thailand Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sergilediler.

Demokrasi Parkı’nda düzenlenen yarışmada batırığın temizliği, lezzeti, rengi ve kokusu, kıvamı, , servisinin yapılış şekli, kullanılan kaplar, tabak ve kaşıklar dikkate alınarak jüri tarafından değerlendirme yapıldı. Değerlendirme sonucunda Ayşe Aslan birinci olurken, Hülya Atilla ikinci, Şirvan Şen ise üçüncülüğü kazandı.

Dereceye giren yarışmacılara Ödüllerini Kardeş şehir Bergama Belediye başkanı ile veren Dr. Mustafa Turgut, batırığın Silifke’de misafirlikte hemen hemen her ev sahibinin ikram ettiği ince bulgurdan yapılan soğuk bir içecek olduğunu, bu içeceğin çok besleyici ve lezzetli olduğunu kaydetti. Turgut, batırık yarışmasına katılan bütün yarışmacılara ve davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.  

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36