ENGELLİLER HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

ENGELLİLER HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

ENGELLİLER HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi 10-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan engelliler Haftası Silifke’de de coşkuyla kutlandı.

 HABER: ATİKE CEYLAN 

Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte özel eğitim merkezi öğrenci velisi Münevver Arslan bir konuşma yaptı. Ardından Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Eylem Koçak günün anlam ve önemine yönelik konuşmasını yaptı. Ardından ise Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, engelli vatandaşlara yönelik konuşmasını yaptı.

Kaymakam Cinbir, “Devletimiz, engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Bizler engelli bireylerimize yönelik hizmet alanlarımızı geliştirmekte, her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli olduklarını göstermekteyiz. Bu durum insanlık borcumuzun yanı sıra çağdaş toplum ve sosyal devlet olmanın da en önemli gereğidir. Düzenlenen bu etkinliklerin toplumsal duyarlılığı artırmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engellilerimizin Engelliler Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi

 

Program Özel Koçak Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Melek Kara ve Kabal tarafından şarkı söylenmesi ile devam etti. Ardından özel Yükselen Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Uğurcan Çopur ve Besim Uğur müzik etkinliği gerçekleşti,

Devamında ise Özel Kardelen Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Azra Özkan şiir okudu, Özel Koçak Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Onur Şener zeybek oyunu oynadı ve son olarak Özel Yükselen Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından Silifke halk oyunları gösterisi sunuldu.

Öğrencilerin birbirinden güzel gösteriler büyük beğeni toplarken, engelli vatandaşların Kaymakam Cinbir ve eşine gösterdikleri ilgi karşılık bulunca program planlanandan fazla sürdü. Engelli öğrenciler ve vatandaşlar Kaymakam Cinbir ve Jandarma Binbaşı Ali  Özcan’la sık sık fotoğraf çektirdi. Engelli öğrencilerle yakından ilgilenen ve sevkatini onlardan esirgemeyen Kaymakam Cinbir’in Eşi Hayriye Cinbir’de takdir topladı.

Programın sonunda Serdar Güngör tarafından ‘Baharım’ adlı resim sergisi, Cemal Kirişçi özel Eğitim İş uygulama Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan resim ve el işi sergisinin açılışı yapıldı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36