Erdemli Belediyesi’nden çalışanlarına işaret dili eğitimi

Erdemli Belediyesi, işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurulabilmesi adına çalışanlarına yönelik, eğitmen Ayde Günay tarafından gerçekleştirilen, İşaret Dili eğitimine başladı.

Erdemli Belediyesi’nden çalışanlarına işaret dili eğitimi

Hafta içi, Belediye dördüncü katta gerçekleşen eğitimle, vatandaşlara her alanda daha kolay ve rahat hizmet verilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Erdemli Belediyesi, vatandaşların her alanda daha rahat hizmet alabilmesi adına geliştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Özellikle engelli vatandaşların sosyal yaşam alanlarında kendine yer bulabilmesi adına, şehir düzenlemesinden faaliyet alanlarına kadar hizmet üreten Erdemli Belediyesi, iletişim problemini ortadan kaldırabilmek adına çalışanlarına yönelik, eğitmen Ayde Günay tarafından gerçekleştirilen, İşaret Dili öğretimine başladı. Hafta içi gerçekleştirilen eğitimle, ilçenin her noktasına ve tüm vatandaşlara eşit hizmet götürülmesi için çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Sosyal yaşam alanlarının inşasında engelli bireyleri de göz önünde bulunduran Erdemli Belediyesi,  kültürel faaliyetlerde de yürüttüğü çalışmalarla ilçenin her kesimine hitap ediyor. Yaptığı projeler ile Erdemli ’nin sanatta ve mimaride Akdeniz’in incisi olması yönünde faaliyet yürüten Belediye, çalışma alanları içerisinde desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunabilmek adına personeline yönelik İşaret Dili eğitimine başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, her vatandaşın eşit hizmet alma hakkına sahip olduğunu belirterek, ayrıştıran değil birleştiren belediyecilik algısı ile hareket ettiklerini ifade etti. Kentin her noktasında engelli vatandaşların rahat bir yaşam sürdürebilmesi adına hizmet ürettiklerini ifade eden Başkan Tollu, İşaret Dili eğitimi ile de kendilerine başvuran vatandaşlarla daha doğru ve sağlıklı diyalog kurarak sorunların daha kısa sürede çözüleceğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36