ERDEMLİ’DE İÇMESUYU ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

ERDEMLİ’DE İÇMESUYU ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

ERDEMLİ’DE İÇMESUYU ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerdeki su depolarının, su pompalarının, terfi hatlarının bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

Erdemli ilçesinde yürütülen çalışma kapsamında MESKİ Erdemli şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından; Ayaş, Kocahasanlı, Kumkuyu ve Tömük mahallelerinde yer alan içmesuyu depolarının bakım ve onarımının yapılarak vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve temiz içme suyu imkânı sağlandı.

Erdemli ilçemizdeki 4 mahallenin içme suyu depolarını yenileyerek,  mahalle sakinlerinin daha sağlıklı ve temiz içmesuyu imkânı sağladıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Kocamaz, “Erdemli İlçesi, Kumkuyu Mahallesinin su ihtiyacının % 60'ı Kayacı vadisinden cazibe ile karşılamaktadır. Bağalanı ve Azimli mevkilerine tankerler ile dökülen ve sağlık açısından tehlike arz etmekte olan içme suyu sorununun çözümü için mevcut hava soğutmalı irtifa pompaları, su soğutmalı sisteme çevrilerek otomasyon sağlanmış, trafo bakımları yapılarak mahallenin tamamına içme suyu verilmiştir" diye konuştu.

3.000 kişi kapasiteli Kızkalesi kanalizasyon terfi istasyonunda kapasite yetersizliği ve TEDAŞ’tan kaynaklanan elektrik kesintileri ile oluşan mekanik ve elektrik arızaları nedeniyle yaşanan sorunların, revizyon çalışmaları ile jeneratör tedariki ve kapasite artırımları yapılarak çözüme kavuştuğunun altını çizen Başkan Kocamaz, ayrıca Erdemli İlçesinin muhtelif yayla mahallelerinde (köylerinde) sondaj çalışması yapılarak Aksıfat içme suyu hattına ilave su kaynağı sağlanarak olası içme suyu sorununun giderilmesinin planlandığını kaydetti.                                                                                                                     

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79