Festival’in adı değişiyor

Bu yıl 43. yılını kutlayacak olduğumuz Uluslararası Silifke Kültür festivali masaya yatırıldı.

Festival’in adı değişiyor
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Göksu Otelde Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut liderliğinde yapılan toplantıya Silifke’de görev yapan gazeteciler katıldı.

Geçmişten bugüne yaşanan festivaller ve bu festivallerin bölgeye katkısının yanında bu yıl yapılacak olan program hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda festivale renk katmak adına ve daha etkili şekle getirilmesine yönelik basın mensuplarının fikirlerini alan Turgut,  Basın iletişim ve tanıtım açısından emeği hiçe sayılmayacak kadar önemli bir sektördür. Siz basın mensuplarının festivalimiz hakkında düşüncelerinizi önemsiyor ve bunları bizimle paylaşmanızı istiyoruz” dedi.

 

“FESTİVALİN ADI DEĞİŞMELİ”

Festival hazırlıkları kapsamında yapılan toplantıda konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, 42 yıldır Uluslararası Silifke Kültür Haftası olarak kutladığımız festivalimizin adını değiştirme konusunda karar aldıklarını, fakat bu yıl için gerçekleştiremediklerini söyleyen Turgut, “ Gelecek yıl festivalimizin adını kültür haftası olarak kutlamayı düşünmüyoruz. Bugüne kadar bu isim altında kutlanmış. Bunun sebebiyse Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan yardım dolayısıyla bu şekilde isimlendirilmiş. Bizler bakanlıktan yardım falan istemiyoruz. Festivali kendi bütçemizle yapmayı ve ismini de “Silifke Uluslararası Müzik ve Folklar Festivali” olarak değiştirmeyi planlıyoruz. Bu yıl yetişmedi çünkü meclis kararı alınması gereklidir. Seneye mutlaka değiştirmeye düşünüyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan basın mensupları, Festivalin tarihinin tatilcilere de hitap etmesi için ileri alınmasını önerdi.

Bunun yanı sıra, sadece Silifke merkezde değil, tüm eski beldelere dağılması ve etkinlikler düzenlenerek festivalin genişletilmesi, Ses ve müzik adına yapılan yarışmaların daha kapsamlı hale getirilmesi, yapılan yarışmalardaki, özellikle fotoğraf yarışmasındaki jüri üyelerinin konunun uzmanları olması gerektiği, Silifke hakkında tanıtım videoları hazırlanarak hem tanıtıma katkı hem de Silifke temalı öğelerin öne çıkarılması açısından kısa film yarışması düzenlenmesi, Çocuk ve yaşlılar için etkinlikleri izleyebileceği daha güvenli yerlerin oluşturulması, kent merkezinde tuvalet sorunu ve konaklama sorunun çözülmesi,  konser alanlarında güvenliğin daha çok artırılması konularında öneriler sundular.

 

Ayrıca Türkiye’de yapılan folklor yarışmalarında dereceye giren bölgesel ekiplerin Gençlik ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile istişare edip, festivale davet edilerek her yörenin oyunlarını tanımak ve festivali renklendirme fgibi birçok konu tartışıldı.

 

BASIN ÖTELENMEMELİ

Özellikle festival süresince gece gündüz demeden festivali takip eden yerel basının, her yıl arka plana atıldığını belirten Silifke’de ki yerel basın. “Sanatçıların ilçemizde daha çok kalmasını, görsellik için zemin oluşturulmasını istiyoruz. Bizler ulusal basına haber ve görüntü geçen kuruluşlarız ve istiyoruz ki yapılan ve verilen emek boşa gitmesin. Silifke’mizi gelen sanatçılarla birlikte daha güzel tanıtalım. Ama bilindiği üzere her şey görsele taşındı ve bizlerin gerek magazinsel gerekse adına uygun görsel temaları çekip atmak istiyoruz. İnsanlar izlerken görsellik almalıdır. Bu anlamda üzgünüz ki böyle bir şeyi yakalayamıyoruz. Kendi çabamızla bir şeyler bulmaya çalışıyoruz. Sanatçıların takibi için uygun zeminin hazırlanması gerek bizler gerekse Silifke’nin tanıtımı için daha etkili olacağını düşünüyoruz” diye konuştular.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CELAL NECATİ ÜÇYILDIZ 8 yıl önce

BU YIL ÖZCAN SEYHAN YILI OLMASINI ÖNERİYORUZ

banner36