Gazi Mahallesi’ne kadın muhtar adayı

Gazi Mahallesi’ne kadın muhtar adayı

Gazi Mahallesi’ne kadın muhtar adayı

 

Devlet memurluğundan emekli olan 4 çocuk annesi Hatice Eren Silifke Gazi  Mahallesi'ne kadın muhtarı olmak için yola çıktı.

Rakiplerine karşı muhtarlık yarışı veren Aday Hatice Eren, "Muhtarlık ek işim değil, tek işim olacak" derken, özellikle kadınlardan destek gördüğünü de ifade etti.

Aday Eren, Muhtar seçildiğinde Gazi Mahallesinde gözle görülen bir çok eksiği tamamlayacağını, Sosyal binasından, çocuk istismarına, kadına şiddetten yaşlı bakımına kadar bir çok projeye imza atmayı düşündüğünü belirtti.

Mahallede bulunan seçmenlerinin nabzını yokladığını , söylenen ve gözlediği sorunlar üzerine bir çok  projeyi hayata geçirme şansının kendisine verilmesi için 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde mahalle muhtarlığına aday olan kadın Muhtar Aday Eren, kendi olanaklarıyla mütevazı seçim kampanyalarını yürütüyor ve kadın temsil oranını artırmaya çalışıyor.

Kadın hareketinin simge rengi olan mor renkli broşürleri kapı kapı dağıtarak mahalle sakinlerinden destek istiyor.

27 yıl Devlet memurluğunda çalıştıktan sonra emekliye ayrıldığını ifade eden Eren " Emekli olduktan sonra düşündüm ve evde oturmak benim kimyamda yok. Üretmeden, düşüncelerimi hayata geçiremeden ve insanlara yardımcı olmadan toplumun dışında olmak bana göre değil diye düşündüm. Muhtarlık aklımda yoktu. Ancak benim toplumsal sorunlara duyarlı olduğumu bilen arkadaşlarım, mahalle sakini tanıdıklar muhtar olmamı önerdiler. Ben de bir düşüneyim dedim. O süreçte İkamet ettiğim mahalleme hizmet gözüyle baktım ve çok eksiği bulunduğunu fark ettim. Üstelik bu eksikler yapılamayacak kadar büyük eksikler değildi. Ardından düşündüm yine Mersinimiz’de Silifkemiz’de 5 parmağın sayısını geçmeyecek kadar azdı kadın muhtar.  Karar verdim ve muhtar adaylığı başvurumu yaptım.

Kampanya kapsamında her eve gittiğini, mahalledeki bütün kapıları çaldığını ifade eden Eren, "Kapıları genelde kadınlar açıyor, onun için kadınlarla daha çok sohbet ediyorum. Onlar da genelde destek veriyorlar. Bir kadın olsun istiyorlar. Kadınlar benim aday olduğumu duyduklarında, bir sıkıntımız olduğunda muhtarımıza rahatça söyleyebiliriz diyorlar. Bir kadın muhtarla daha rahat konuşabiliriz diyorlar. Karşı cinsten de olumlu tepkiler alıyorum elbette.  Mesela birçok erkek, biz eskiden muhtarlık seçimlerinde boş oy kullanırdık, kadın aday olursa ona oy veririz diyorlar. Umarım bu olumlu tepkiler sandığa da yansır" diye konuştu.

Seçilmesi durumunda Gazi Mahallesinde ilk kadın muhtar olacağını belirten Hatice Eren,  "Karşımda biri hemcinsim ve erkek adaylar da var. Onlara karşı  yarışıyorum.  Emekliyim. O nedenle sloganım muhtarlık ek işim değil, tek işim olacak şeklinde. Bu insanlara cazip geliyor" dedi.

Gazi Mahallesi'nin yaklaşık 10 binin üzerinde seçmeni olduğunu ve  mahallenin düzenli bir yapısı olduğunu ifade eden Eren,  projeleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Aslında mahallemiz oturmuş artık. Çok büyük sıkıntıları yok. Sokak lambası, çöp konteynırı, gibi kaldırım gibi, elektrik direği gibi küçük sorunlar var. Bu nedenle bu mahallede çok güzel projeler yapılabilir. 

  Muhtar seçildiğim zaman belediyelerle, sosyal hizmetlerle, baroyla, psikologlarla sürekli iletişim halinde olacağım ve bir çok proje geliştirilmesi için çabalayacağım. Belediyeler bünyesinde kadın danışma merkezleri gibi organizasyonlar olduğunu biliyorum. Bu tür organizasyon ya da birimler için kadın muhtarlar da seferber edilmeli. Kadın muhtarlar,  şiddete uğrayan kadınların, cinsel istismara uğrayan çocukların başvurabileceği kişiler olarak eğitilmeli. Kadın muhtarlar şiddet ya da istismar mağdurlarını ilk anda nereye yönlendireceğini bilmeli. Bunlar da ancak ortak çalışmalarla, eğitimlerle olur. Onun için muhtar olduğumda bu yönde çalışmalar yapacağım, bu konuda bir proje geliştirilmesini sağlamaya çalışacağım.Bunlarla ilgili çalışmalara şimdiden başladım" diye konuştu.

Kurumlara eksikleri ve yapılması gereken hizmetleri ulaştırmak muhtarın görevidir ve bu hizmetlerin kısa sürede gelmesi için var gücümle çalışacağım. Resmi evraklarınız adli yazışmalarınız olabilir , bu evrakların yasal sürecide olabilir.  Bu evrakları Muhtarlıkta kaderine bırakmayıp, evrakları sahiplerine yasal süreleri göz önünde tutularak ulaşmasını sağlayacağım.

Mahallemiz sakinleri için bilgi ve istihbarat arşivi projemiz var. Mahalle sakinlerinin meslek grupları, iletişim bilgileri ,kan gruplarının saklı olduğu ve acil durumlarda ulaşabileceğimiz istihbarat bilgileri için bir arşiv bu. Gazi mahallemizde yardıma muhtaç yaşlı ve engelli tüm mahalle sakinlerimiz için gerekli sosyal haklarına erişebilmesi için mücadele vereceğim.

Mahallemizin çocukları hepimizin çocuğu, özellikle eğitime ihtiyacını maddi ve manevi nedenlerle alamayan  çocuklarımızın hak sahibi oldukları eğitim desteğine erişmeleri için çalışacağım.

Kadınların kendilerine daha çok güvenerek cesaretle inandıkları yolda ilerlemelerini istediğini belirten Muhtar Adayı Eren,  Kadın aklına koyarsa mutlak başarıyı yakalar. Ben inanarak yola çıktım. Tepkiler ve destekler oldukça olumlu. İnsanların bana olan güveni ve samimiyeti bana çalışma gücü ve azmi veriyor.  Bu düşüncelerle diyorum ki keşke her mahalleye bir tane kadın muhtarımız olsa. Muhtar olmasa bile adaylarımız çıksa. Kadınlar  toplumun her alanında mutlaka olmalı. Özellikle siyasi kulvarda tartışan ve sonuç odaklı  konuşanlar olmalıdır.

Gazi Mahallesine kadın eli değmeli. Yerel yönetimlerde daha çok yer alabilecek bir muhtar.  Daha temiz, huzurlu ve güvenli bir Mahalle için muhtar. Kadınların aktif siyasete atılmalarının geri dönüşüm, çevre temizliği, sıfır atık gibi projelerin evlerde ve mahallelerde daha iyi uygulanmasına zemin oluşturan bir muhtar. Benim adaylığım bir başlangıç ve başarı sayılacaktır. Silifke’de  kadınlara bir fırsat verilmesini istiyoruz. Fabrikalarda, çeşitli kurumlarda iş sahaları açıldığı gibi siyasette de kadınlara daha fazla alan açılmalıdır. Amacımız yerel yönetimlerde aktif kadın sayısını arttırmaktır. Kentimizin bu anlamda örnek olmasını bekliyoruz. Silifke olarak demokrasi adına farkındalık yaratmak istiyorum. 

Cesaretimi hayat tecrübemi çalışkanlığımı sosyal projelerde biriktirdiğim donanımımı siz değerli Gazi Mahalleli dostlarımla paylaşmak için adayım. Başarının mutlak yolu çalışmaktan samimiyetten ve dürüstlükten geçtiğini inandığım için muhtar adayıyım.  Silifkemiz’in en büyük Mahallesi'nden biri olan Gazi Mahallesine en güzel hizmeti getirmek için var gücümle çalışacağım için adayım” dedi.

Bir birçok kişinin kendi işinin yanında muhtarlık yaptığına dikkati çekerek, "Ben emekli olduğum için sadece muhtarlık yapacağız. Mahallemizin sorunlarıyla ilgileneceğiz. Mahallelerimizde eşinden ayrılmış veya eşini kaybetmiş kadınlar var. Sorunlarını gidip aktaramıyorlar. Bizim yanımıza gelip rahatça dertlerini söyleyebilecekler. 

 Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan eşit şekilde hizmet anlayışı ile yola çıktım en iyi silah kalemdir sözünden hareketle muhtarlığı kazanmamız durumunda silah müracaatında bulunmayacağız. Silaha karşıyız. Anne şefkati ile özellikle düşkün mahalle sakinlerinin yanında olacağım.”

Bu satırlarda bir kadın muhtar adayının projelerinden birkaç başlık aktardık. Daha pek çok pozitif düşüncesi ve yapılabilirlik derecesinde projeleri var muhtar adayı Hatice Eren’in. Bu anlamda gelecek sayımızda  projelerini tek tek aktarmak için yine sizlerle olacağız. Hizmet hizmettir. Muhtar seçilmiş kimi demektir. Halkın güvenini kazanan, hizmet noktasında yapabilecekleri projeleri sunan seçimi kazanır diyoruz ve  cesareti ve azminden dolayı  sayın Eren’i tebrik ediyorum.  Unutmayalım, İnanmak başarmanın yarısıdır. .

 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79