Gül-Demeti Derneği 3 Bin Kişiye Kutlu Doğum Yemeği Verdi

Gül-Demeti Derneği 3 Bin Kişiye Kutlu Doğum Yemeği Verdi

Gül-Demeti Derneği 3 Bin Kişiye Kutlu Doğum Yemeği Verdi

İlçemizde faaliyet gösteren ve yaptığı etkinliklerle vatandaşlarımızın takdirini kazanan Silifke Gül-Demeti Derneği; Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla merkez Zeytinli cami önünde ve Belediye Özge Can Parkında kutlu doğum yemeği verdi.

Silifke Gül-Demeti Derneği; Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla merkez Zeytinli cami önünde ve Belediye Özge Can Parkında yaklaşık 3 bin kişiye kutlu doğum yemeği verdi.

Yemeğe köylerden ve mahallelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemeğin verilmesiyle ilgili bir açıklama yapan Gül Demeti Derneği Başkanı Sami Köksoy; Derneğimiz ilçemizde her zaman sosyal ve kültürel alanlarda hizmet verdiklerini, eğitimde bakıma muhtaç öğrencilere her zaman destek olduklarını belirterek, her zaman ve geleneksel hale getirdiğimiz “Kutlu Doğum yemeğini bu yılda yapmanın mutluluğunu yaşadık. Bu yıl yedincisini düzenliyoruz. Bu organizelere düzenlememizde Derneğimize destek veren başta ilçe kaymakamımız olmak üzere, Belediye Başkanımıza, Belediye başkan yardımcılarına, İlçemiz Müftülüğüne, emeği geçen bütün dernek üyelerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

İNSANLIĞI YAŞATMAK İÇİN GELİN BİRLİK OLALIM

Dernek Başkanı Köksoy; Konuşmasının devamında,İnsanlığı yaşatmak ve insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım’ 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması ’Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’, 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması ’Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’, 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması ’Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ idi. Diyanet İşleri Başkanlığımız yüce dinimizin tevhid inancı ve vahdet anlayışına dikkat çekmek ve bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftasında ’Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ konusunu gündeme alınmıştır.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemizin, İslam Dünyası’nın, hatta tüm dünyanın içinde bulunduğu durum dikkate alındığında seçilen konunun ne kadar isabetli olduğu izahtan varestedir. ’İnsanlığı diriltmek, insanlığı yaşatmak ve insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım’ çağrısıyla Peygamberimizin (SAV) ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde tevhid ve vahdet konusu bütün yönleriyle ele alınmıştır.

Ülkemizin ve tüm insanlığın topyekün sıkıntılı süreçlerden geçtiği şu günlerde, parçalanan zihinlerin, yaralanan gönüllerin tamirine katkı sağlanacaktır.

İlçemiz genelinde ilçe müftülüğümüzün, derneklerin ve vatandaşlarımızın katkılarıyla hafta boyunca programlar yapılmaktadır.Halkımızın, milletimizin ve bütün inananların Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik kutluyoruz, ülkemizin, milletimizin, Alem-i İslam’ın ve tüm insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Cena-ı Allah’tan temenni ve niyaz ediyoruz, yapılacak programlara  tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36