Hava kirliliği masaya yatırıldı

Mersin’de kent konseyinin organize ettiği ‘hava kirliliği’ konulu çalıştay düzenlendi.

Hava kirliliği masaya yatırıldı
Mersin Kent Konseyinin organize ettiği ‘Hava Kirliliği’ konulu çalıştay Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Mersin Kent Konseyi Toplantı salonunda yapıldı.

Çalıştaya Sivil Toplum, Kamu Kuruluşları katıldı.

Çalıştay açılışında konuşan Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina LOKMANOĞLU “Kent Konseyi, kentin öncelikli sorunlarına ilişkin kamuoyu oluşturulması konusunda aktif çalışmalar yapmaktadır. Kent Konseyi Meclisleri ve çalışma grupları aracılığıyla kentimiz için faydalı çalışmalar yürütecektir buna gönülden inanıyorum. Mersinde iklim değişikliği ile ilgili 12 ayrı çalıştay yapacağız bu çalıştayların ilki bu ay gerçekleştirilen ‘’Hava Kirliliği ile Mücadele’ ’çalıştayıdır. Mersinde Hava Kirliliği ile Mücadele konusunda Sivil Toplum ve Kamu Kuruluşları ile işbirliği yapacağız ve halkımızı bilinçlendirme konusunda gerekli adımları atacağız” dedi.

İlgili kurumların sorumluklarını yerine getirebilmesi için çalıştayın gelecek nesillere bırakılacak bir projeye dönüştürülmesi, paydaşlar ile birlikte alt komisyonlar kurulup eylem planı oluşturulması karara bağlandı.

Toplantının sonunda konuşan Kent Konseyi Başkanı Yasmina LOKMANOĞLU” Çalıştay da alınan kararların takipçisi olacaklarını çıkan raporları Büyükşehir Belediye Meclisine intikal ettireceklerini ve Kent Konseyinin bundan sonraki çalışmalarına aktif bir şekilde devam edeceğini” söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36