"Her zaman çiftçilerin yanındayız"

Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği olarak yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

"Her zaman çiftçilerin yanındayız"

Akdoğan; "Çiftçilerimizin her zaman yanında olmaktan gurur duyuyoruz"

 
BAŞKAN ERSİN AKDOĞAN’ IN YAPTIĞI HİZMETLER;

Mersin Sulama Sahasını Adana Bölge Sulamadan Ayırarak Bakanlığımızın Oluru ile Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliğini Kurduk.

Antep Fıstığı Yetiştiriciliği ve Tarımsal Sulama Kitabı Yayınladık.

Dalış Turizmi için Savaş Gemisi Batırdık.

Nuru 1. Antep Fıstığı ve İncir Festivali Yaptık.

Silifke Nuru Mahallesi ‘nin Tanıtımı İçin Bir Sinema Filminin Çekilmesine Ev Sahipliği Yaptık.

Silifke ‘deki Tarım Arazilerinin Sulanması İçin Bir Çok Sulama Kooperatifinin Kuruculuğunu Gerçekleştirdik.

Çiftçimizin Mazot, Gübre ve İlaç Alımını Kolaylaştırmak İçin Hasat Kart Çıkarttırdık.

Bitki de Gübre İhtiyacını Belirleyen Cihazımızın Tanıtımını Yaptık.

2. Tarım Festivalini Yaptık.

Sulama Projesi Kapsamında İlk Etapta 28 km Sulama Borusunu Getirerek Kıraç Arazileri Suya Kavuşturduk.

2. Etap Sulama Projesi Olarak 160 km Sulama Ana Borusu Getirerek Kıraç Arazileri Suya Kavuşturacağız.

Araç Filomuzu Genişletiyoruz. Cenaze İçin Aracımız Gelecek.

Sulama Projelerinde Kullanacağımız Araçlar Gelecek.

 HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ.

 “Su konusunda çalışmalarımız sürecek “ diyen Akdoğan, “20 yıldır kurulamayan sulama kooperatiflerini kurduk, çiftçilerimizin yanında yer alarak su kaynaklarımızı koruma altına aldık, suyun ulaşamadığı yerlere yeni projemizde ana borular alarak yeni tarım alanlarına sulama suyu götüreceğiz. Su konusunda çalışmalarımız sürecek” dedi.

DALIŞ TURİZMİNE KATKIDA BULUNMAK ÜZERE GEMİYİ DENİZE BATIRDIK

Akdoğan, “Silifke ‘de Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı ‘nda 2 yıl önce hurdaya çıkarılan 64 yıllık sava gemisi, getirerek Taşucu Turizm İşletmeciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ‘ne hibe ettirdik dalış turizmine kazandırdık, dalış turizmini geliştirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığından alınan hibe izni ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından iznimizi aldık. Çeşitli deniz tabiatına yuva yapmak, pek çok canlıya e sahipliği yapmak üzere dalış turizmine katkıda bulunmak üzere gemiyi denize batırdık. Bu da Silifke ‘miz için büyük bir hizmettir.” Dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN HEP YANINDA OLDUK

Ersin Akdoğan, “İlk defa Nuru Mahallesinde düzenlenen 1. Antep Fıstığı ve İncir Festivali ile bölgede yaşayan yüzlerce üreticiyi buluşturduk, festivali sulama kooperatifi öncülüğünde gerçekleştirdik. Amaç son yıllarda üretimi hızla artan Antep Fıstığı ve Göksu Vadisinin ikliminde yetişen incirimizi tanıtmak, tüccar ve yatırımcıların, bürokrasinin gözünü bölgemize yoğunlaştırmak, gece gündüz çalışan çiftçilerimiz ile tüm misafirlerini buluşturmaktır. 2. Tarım Festivalini de yaptık” dedi.

ÇİFTÇİMİZİN DAHA ÇOK VERİM ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ, ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

 “Çiftçimizin daha çok verim almasını sağlayacağız, çalışmalarımız sürecek” diyen Akdoğan, “Senir, Nuru, İmambekirli, Yenisu, Demircili, Çatak, Kavak, Kıca, Kocaoluk, Yeniçıktı mahallelerinde yaygın olarak yetiştirilen ve köylünün geçim kaynağı olan Antep fıstığı bu yıl 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık olarak 300 ton hasadı yapılacak. Bölgede Antep Fıstığı yetiştiriciliğini arttırmak için bölgedeki üreticiler sürekli çalışmaktadırlar. Bölgemizde yetişen Antep Fıstığı, Türkiye genelinde renk ve tat olarak beğeniliyor ve büyük rağbet görüyor. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı bizim ürünlerimizi tercih ediyorlar. Yapmış olduğumuz festivallerle bölgemizde yetişen Antep Fıstığı ve İnciri tanıtılmış olup, yapmış olduğumuz ihale ile geçmiş yıllardaki fiyatlara oranla yüzde 30 değer kazanmıştır. Antep Fıstığı Yetiştiriciliği eğitimleriyle çiftçimizin daha çok verim almasını sağlayacağız, çalışmalarımız sürecek” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36