İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

2016 yılı Birinci Dönem Mersin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katıldığı toplantıya, vali yardımcıları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı bölge ve il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi adına 2016 yılı proje özetinin sunumunu gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında toplam 521 proje ve işe imza atılacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, toplam tutarı 592.590.545 TL olan yatırımlar kapsamında, 259 yol ve asfalt, 159 MESKİ, 14 tarım ve hayvancılık, 8 çevre ve yeşil alanlar, 27 yapım projeleri, 26 kültür-sosyal ve sağlık, 9 itfaiye, 11 ulaşım, 3 imar ve Ekmek Fabrikası olmak üzere toplamda 517 projeye başlanacağını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında yapılacak olan projeler arasında öne çıkanlar şöyle; Mersin ili genelinde Bölgesel Katı Atık Aktarma İstasyonları kurulması, Katlı Kavşak yapımı, Akıllı Duraklar yapımı, Hafif Raylı Sistem projesi ve yapımı, Bisiklet Yolu yapımı, deniz kaplumbağaları için Gözlem Evi yapımı, Hayvan Bakımevi ve Hayvan Mezarlığı yapımı, her ilçeye bir Spor Kompleksi yapımı, Karboğazı Kayak Merkezi yapımı, Toplum Merkezi ve Ekmek Fabrikası’nın yapımı.

Genel Sekreter Tunçsu’nun sunumunun ardından İl Koordinasyon Kurulu’na dahil olan yatırımcı bölge müdürleri kendilerine ait 2016 yılı yatırım projelerinden bahsetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36