İlçelerde projeler hayata geçiriliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘İlçe Belediyeleri Koordinasyon, Bilgilendirme ve Değerlendirme’ toplantıları devam ediyor.

İlçelerde projeler hayata geçiriliyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantılar, bu kez Erdemli ve Silifke ilçelerinde gerçekleştirildi.

İlçe hizmetleri hakkında bilgi vermek ve ihtiyaçlar doğrultusunda daha hızlı ve koordineli bir şekilde yapılacak hizmetleri hayata geçirmek amacıyla ilçe belediyeleri ile yapılan toplantılara Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak,  MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Günhan Güngördü, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Turan Karadağ, Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilçe mahalle muhtarları katıldı.

2015-2016 yılı ilçe hizmetlerinin ve 2016 yılı içerisinde yapılması planlanan hizmetlerin sunumlarının yapıldığı toplantıda, ilgili daire başkanlıkları ve MESKİ tarafından katılımcılara hizmetler hakkında bilgi verildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı konuşmada, “Bizlere verilen destekler sırtımıza çok büyük bir vebal yükledi. Biz de gece gündüz çalışarak, bu sorumluluğun hakkını vermeye çalışıyoruz” dedi.

Adana’dan Antalya’ya kadar İstanbul’un 3 katı bir alana hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Kocamaz, “2015 yılında sizler de gördünüz ki özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde çok yoğun bir çalışma programı başlattık. Çalışmalarımız kapsamında inşallah bu yılın sonunda Mersin genelinde susuz ve yolsuz köyümüz kalmayacak. Bununla beraber denizden dağlara doğru bütün yerleşim yerlerinde, bir taraftan kanalizasyon çalışmalarını diğer bir taraftan da arıtma tesisleri çalışmalarını yaparak, denizimizi mümkün olduğu kadar temiz, sağlıklı ve verimli hale getiriyoruz. Tabi sizler de takdir edersiniz ki, bu kadar geniş bir alanda problemlerin tamamının bir anda çözülebilmesi söz konusu değil. Bugüne kadar yaptığımız işler, bundan sonra yapacağımız işlerde bize umut veriyor” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, Erdemli’de önemli projeleri hayata geçireceklerini belirterek, “Sıraç Mahallesi İçme Yaylası’nda İçme Mesire Alanı projesinde çalışmalarımıza başladık. Aynı zamanda Ayaş’ta bir otel projemiz var. Bu projelerimizle bölgenin turizmine de katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Erdemli Su Temin Sisteminin Rehabilitasyonu ve Deniz Deşarjı Tesisleri’nin inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Kocamaz, “Kızkalesi Mahallesi’nde Atıksu Arıtma Tesisi projesi için de çalışmalarımıza başlayacağız. Erdemli Mezbahanesi’nin modernizasyon çalışmasını yaparak, kapasitesini arttıracağız. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Erdemli’de de rutin çalışmalarımızın yanı sıra bölgenin ihtiyacı olan altyapıdan asfalta, çevreden tarıma kadar tüm hizmetleri sunmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.

Başkan Kocamaz, konuşmasında hizmetleri gerçekleştirirken her belediyeye ve her vatandaşa eşit yaklaştıklarını belirterek, “Silifke’de özellikle merkezde verdiğimiz hizmetleri hepiniz biliyorsunuz. Bugün de hizmetimizin önemli bir ayağı olan mezbahamızın temelini attık. İnşallah 4 ya da 5 ay sonra bu mezbaha hizmete girecek. Tabi bunlar yetmez. Planlamamız içerisinde Atayurt halini daha da genişletilerek Silifke hali haline getirmek de var. Bunun yanı sıra yapılacak ve bizden talep edilen arıtma tesisleri, eksik kanalizasyonların tamamlanması, içme suyu ile ilgili problemlerin çözülmesi, eksikliklerin giderilmesi gibi tüm ihtiyaçları karşılayarak, Silifke’yi Mersin’in önemli ilçelerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Kocamaz, Silifke’nin tarihin derinliklerinden bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyleyerek, “Turizm adına altyapı tesisi olan yine gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen birçok kazı alanımız ve tarihi değerimiz var. Bunlara gücümüz yettikçe destek vermeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in her köşesindeyiz” dedi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36