Kadınlar Evde Zakkum Üretip Ev Ekonomisine Katkı Sağlayacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Mersinli kadınların belediye hizmetlerine gönüllü katılımını sağlamak amacı ile başlattığı ‘Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantıları’ sürüyor.

Kadınlar Evde Zakkum Üretip Ev Ekonomisine Katkı Sağlayacak

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Mersinli kadınların belediye hizmetlerine gönüllü katılımını sağlamak amacı ile başlattığı ‘Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantıları’ sürüyor.

Tarsus’ta bulunan Gençlik Kampı’nın doğal ortamında gerçekleşen toplantıda kadınlara seslenen Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Kadınlarımız, ürettikleri ürünleri değerlendirmek istiyorlar. Bu konuda bizden destek talepleri var. Bu doğrultuda her ilçede üretici kadın pazarlarının kurulması için şu an çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarsus’tan Anamur’a kadar uzanan karayolunda orta refüjlerinin temizliğini ve bakımını üstlendiğini belirten Meral Seçer, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer, orta refüjlerin zakkumlarla çiçeklendirilmesini veya yeşillendirilmesini planlıyor. Bu noktada zakkum fidelerinin de kadınlarımız tarafından üretilmesi için bir proje hayata geçirdi” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Mersinli kadınların belediye hizmetlerine gönüllü katılımını sağlamak amacı ile başlattığı ‘Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantıları’ kapsamında Tarsus’ta bir toplantı gerçekleştirildi.

Tarsus Gençlik Kampı’nın doğal ortamında gerçekleştirilen toplantıya Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım projesinin ilk gönüllüsü olan, Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Mersinden Kadın Kooperatifi kurucu ortaklarından Eylem Bozdoğan, zakkum üretimi konusunda bilgilendirmek amacıyla Necla Bugay, birim amirleri ve Tarsus’un değişik mahallerinden gelen kadınlar ile muhtarlar katıldı.

 “Her ilçede üretici kadın pazarları kurulacak”

Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Bu toplantılarımızı tüm ilçelerimizde yaptık ve şu an ikinci tur toplantılarımız başladı. İlk toplantılarımızda kadınlarımızın taleplerini topladık. Kadınlarımız, ürettikleri ürünleri değerlendirmek istiyorlar. Bu konuda bizden destek talepleri var. Her ilçede üretici kadın pazarlarının kurulması için şu an çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Tarsus’taki kadınlarımızın merkez veya farklı ilçelere götürülerek oralarda da belli günlerde satış yapmalarının sağlanması için çalışma hazırlığı var. Bu diğer ilçelerimizde de uygulanacak” ifadelerini kullandı. 

Orta refüjlere zakkum dikilecek

Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’tan Anamur’a kadar uzanan karayolunun orta refüjlerinin temizliği ve bakımını üstlendi. Başkanımız Sayın Vahap Seçer, orta refüjlerin zakkumlarla çiçeklendirilmesini veya yeşillendirilmesini planlıyor. Bu noktada zakkum fidelerini de siz değerli kadınlarımız tarafından üretilmesi için bir proje hayata geçirdi. Zakkum ağacı suya ve sıcağa dayanıklı bir bitki olduğu için Mersin mevsimine uygun. Belli kriterlere, çeliğe ve zamana uygun şekilde üretimi yapılan bu bitkinin ardından dikim işlemi gerçekleştiriliyor” dedi.

 ‘Evlerde çok rahatlıkla üretilebilir’

Kadınların evlerinde çok rahat bir şekilde zakkum çoğaltılması için çelikleme işlemini yapabileceklerini kaydeden Meral Seçer, “Büyükşehir Belediyesi, belli kriterler belirleyerek, projeye dahil olmak isteyen siz değerli kadınlarımıza bildirecek. Örneğin ‘çeliği şu kadar boyda’ istiyoruz talebinde bulunulacak. Sizlerin evlerinizde, bahçelerinizde üreteceğiniz zakkum çeliklerini, biz Mersin’den Kadın Kooperatifi olarak organize edeceğiz ve alım garantili olarak Büyükşehir’e teslim edeceğiz. Kadın Kooperatifi olarak çalışmanın kontrolünü ve çeliklerin Büyükşehir’e ulaşımını sağlayacağız. Projeye dahil olmak isteyen ve isimlerini yazdıran siz değerli kadınlarımıza daha sonra ilgili Daire Başkanlıklarından personeller gelerek ayrıca bilgilendirme yapacaklar” diye konuştu.

Gönüllü kadınlar başvuru formu doldurdu

Mersinden Kadın Kooperatifi kurucu ortaklarından Eylem Bozdoğan ise yaptıkları çalışmaların teknik altyapısı ile ilgili olarak bilgi sundu ve “Siz değerli kadınlarımız bizlerle irtibat kurarsanız, sizlerin ne ürettiklerinizi ve taleplerinizi daha rahat anlarız” dedi.

Toplantı sonunda söz alan kadınlar, görüş ve önerilerini iletti. Programa dahil olmak isteyen kadınlar ise form doldurdu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79