Karboğazı Zafer Şöleni Tüm Coşkusuyla Başladı

Karboğazı Zafer Şöleni Tüm Coşkusuyla Başladı

Karboğazı Zafer Şöleni Tüm Coşkusuyla Başladı

Çukurova’nın kurtuluşunda dönüm noktası olan ve bir avuç Kuvayi Milliyeci’nin Fransızları bozguna uğrattığı yer olarak tarihe geçen Karboğazı’nda, 18. Geleneksel Çukurova Karboğazı Zafer Şöleni büyük bir coşku ile başladı.

Çukurova’nın düşman işgalinden kurtuluşunda büyük rol oynayan ve 44 Kuvayi Milliyeci’nin bir tabur Fransız askerini bozguna uğrattığı yer olan Karboğazı’nda binlerce vatandaş şölen alanını doldurdu.

Karboğazı Zafer Şöleni’nin birinci gününde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Mersin Milletvekili MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Jandarma Komutan Vekili Burak Demirtaş, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, MHP İlçe Başkanları ile çok sayıda vatandaş yerini aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando takımının açılış seremonisi ile başlayan şölen, Kent orkestrasının konseri ile devam etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Ekibi ve Halk Oyunları ekibi de Karboğazı Zafer Şöleni’nde yerini alarak, gösterileri ile vatandaşların eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.  Çamalan Mengi ekibinin halay gösterileri ile coşan kalabalığa Başkan Kocamaz da eşlik etti. Başkan Kocamaz, Çamalan Mengi ekibi ve vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Akşam gerçekleşen konser sonrası geleneksel sinsin oyununu vatandaşlarla birlikte oynayan Başkan Kocamaz, protokol üyeleri ile birlikte birlik ve beraberlik halayı çekti.

“Çocuklarımızın bu bölgeye ve tarihimize sahip çıkmalarını istiyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Tarsus Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Karboğazı Zafer Şöleni’nde kısa bir demeç veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1994’te Tarsus Belediye Başkanı olarak göreve başladıkları andan itibaren kutlanmayan, binmeyen, unutulmaya yüz tutmuş Karboğazı zaferini yeniden canlandırmak istediklerini ifade etti. Geçmişle gelecek arasında köprü kurmak düşüncesiyle şöleni başlattıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Gerçekten ilk günden bu yana vatandaşlarımız yoğun katılım gösterdi. Burada bizim temel amacımız gelecekte bu ülkeyi yönetecek yeni neslin bu olayı özümsemesi, bu toprakların piyangodan çıkmadığını, büyük mücadeleler sonucu elde edildiğini anlaması. Bundan dolayı bu sene konsepti biraz daha geliştirerek çocuklarımıza yönelik projeleri hayata geçirdik. Görüldüğü üzere Pony atlarıyla çocuklarımızı buluşturuyoruz. Türk’ün hayatında at çok önemli olduğu için at sevgisini çocuklarımıza aşılamak istiyoruz. Bununla beraber çocuklarımıza yönelik oyun alanları var. Çocuklarımızın bu bölgeye ve tarihimize sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Yerel yönetimlerin görevinin kentin mali, müşterek ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra birlik ve beraberliği pekiştirecek etkinlikler düzenlemek olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Gerçekten buna ihtiyacımız var. Zaten hemşehrilerimiz bu işin bilincinde. Hepsinden önemlisi ailelerin çocuklarını da getirerek bu “Karboğazı etkinliği neden yapılıyor, geçmişte ceddimiz burada nasıl kahramanlık göstermiş?” sorusunu özümsetmesi gerekiyor ve bunun çabası içerisindeyiz. Sizler aracılığıyla bu etkinliğin halkımıza, ülkemize ve birlik ve beraberliğimize katkı sağlamasını, hayırlar getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Gün boyu etkinlik, gün boyu eğlence

Sabahın erken saatlerinde, alana gelmeye başlayan vatandaşlar dolu dolu bir şölen geçirdi. Şölen alanında yer alan çocuk oyun alanları, spor aktivite alanları, geleneksel oyun alanları ve gerçekleştirilen konserler vatandaşların gün boyu güzel vakit geçirmesini sağladı.

Çocuk yaşta at sevgisini geliştirmek amacıyla TJK tarafından ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ kapsamında yola çıkan ve Büyükşehir’in desteği ile Karboğazı’nda yerini alan atlar miniklerden yoğun ilgi gördü. Pony’lerle tanışan ve eğlenceli vakit geçiren çocuklar gün boyu atların yanından ayrılmadı.

Çocuklar için düşünülen ve oluşturulan çocuk oyun alanları ve şişme oyun parkları ise çocukların ve ailelerin en sık uğradığı alanlardan biri oldu.

Büyükşehir’in Hizmetleri Şölen Alanında

Büyükşehir Belediyesi, Mersin genelinde yürüttüğü projelerini Karboğazı alanına taşıdı. Mobil mutfak, gezici kütüphane, sağlık araçları gibi hizmetler alanda yerini aldı. Mobil mutfak tüm gün boyunca Karboğazı’nda bulunan vatandaşlara ücretsiz yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

Mersin’in en ücra alanlarına giderek vatandaşlara hizmet veren Gezici Diş, Gezici Göz ve Gezici Kalp Sağlığı Tarama Araçları bu kez de Karboğazı’nı ziyaret eden vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verdi. Gezici Kütüphane’de tüm gün boyunca alanda kitap okuyarak, huzurlu ve sakin vakit geçirmek isteyen vatandaşlara hizmet verirken, Büyükşehir Belediyesi’nin üstü açık otobüsü alanda gezinti yapmak isteyen vatandaşların hizmetindeydi.

Alanda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta ise vatandaşlara içerisinde, Demokrasi Kahramanları kitabı, Mersin Büyükşehir Belediyesi aylık gazetesi, şapka, broşür ve Mersin haritasının olduğu çantalar dağıtıldı.

Belediye otobüsleri şölene katılmak isteyen vatandaşların hizmetindeydi

Karboğazı Şöleni’ne katılmak isteyen ancak ulaşım imkânı olmayan vatandaşları da unutmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, halk otobüsleri ile ücretsiz ulaşım sağladı. Tarsus’tan ve Mersin’den katılmak isteyen vatandaşlar Büyükşehir’in otobüsleri ile alana taşındı. Mersin Merkez’de cumartesi günü saat 06.00 ile 15.00 arasında, Pazar günü ise 06.00-11.00 arasında olmak üzere Cumhuriyet Meydanı, Forum AVM ve Mezitli Belediyesi önünden saat başı ücretsiz hareket eden servisler Şölen alanına ulaşım sağladı.

Konserler vatandaşları mest etti

Akşam saatlerinde başlayan konserlerde Kaya Kuzucu, Abdil Çemer, Aşık Mahrumi, Aşık Devai, Pozantılı Ünsal gibi isimler vatandaşlara müzik dolu dakikalar yaşatırken, Ali Kınık ve Atilla Yılmaz seslendirdiği şarkılarla vatandaşlara coşkulu saatler yaşattı.

Atilla Yılmaz Koçgöroğluyam, Bozkurtlar Geliyorlar, Yürüyün, Çırpınırdı Karadeniz gibi sevilen şarkıları vatandaşlarla birlikte seslendirdi. Atilla Yılmaz’ın ardından sahne alan Ali Kınık ise Bildiğin gibi değil, Nenni de Feridem, Hapiste yatarım, Kurtlar Sofrası, Koca Reis gibi en sevilen şarkılarını Karboğazı’nı dolduran binlerce kişi ile birlikte hep bir ağızdan söyledi.














Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36