Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi Tamamlandı

Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi Tamamlandı

Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi Tamamlandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin’in daha temiz sahillere kavuşabilmesi için başlattığı çalışmalar kapsamında Kargıpınarı Mahallesi Mevcut Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyonu ve Kapasite Artırımı çalışmalarını tamamladı.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün en önemli çevre yatırımlarından biri olan Erdemli İlçesi Kargıpınarı Mahallesi Mevcut Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyonu ve Kapasite Artırımı  Yapım işini tamamlandı. Yaklaşık 3 milyon 980 bin TL’ye mâl olan mevcut atıksu arıtma tesisi rehabilitasyonu ve kapasite artırma çalışması, dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan proses, makine ve ekipman teçhizatına sahip modern bir anlayışla hayata geçirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, rehabilite edilerek kapasitesi artırılan Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde Erdemli’nin Türkiye’nin en önemli çevre dostu ilçelerinden biri olacağını ifade etti. Başkan Kocamaz, “Atıksu arıtma tesisinin mevcut kapasitesi yetmediği için kapasite artırımına gidilerek arıtma tesisinin 1800 m3/gün olan kapasitesi üç katına çıkarılarak, 6000 m3/gün olacak şekilde arttırıldı. Mevcut terfi merkezi ekipmanları revizesi, ön arıtma, kum tutucu üniteleri ve kesikli biyolojik reaktör sistemi ile biyolojik arıtma tesisi inşaatı çalışmalarını tamamladık” dedi.

Evsel atıksuların Avrupa Birliği Şehir Atıksuyu Direktifi, Türk Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği ve Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara uygun olarak dereye deşarj edilmesini amaçlandıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Erdemli İlçesi Kargıpınarı Mahallesi’ndeki mevcut Atıksu Arıtma Tesisi, 28 bin kişilik nüfusa hizmet edebilecek şekilde dizayn ve rehabilite edilmiştir. Tesisimizle birlikte şehrimizin ve ilçemizin çevre korunmasına önemli derecede katkı sağlanacaktır.  Günlük 6 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip olan tesisimiz ile Kargıpınarı Mahallesi’nin atıksu problemi çözüme kavuşturulmuştur” şeklinde  konuştu.

“Mavi bayraklı sahillerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz.”

 Başkan Burhanettin Kocamaz ayrıca, sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez şartı olan çevrenin korunması ilkesinin Kargıpınarı Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin devreye girmesiyle yerine getirileceğini ifade etti. Kocamaz, ayrıca projenin bütün etaplarında gece-gündüz demeden çalışan ve çaba harcayan MESKİ Genel Müdürlüğü’nün ekibi ve yüklenici firmaya teşekkür etti.

 

Başkan Kocamaz, Mersin sahillerini mavi bayrak statüsüne kavuşturmak amacıyla atıksu arıtma tesislerinin sayısının arttırılacağını, var olanlarında kapasitelerinin arttırılacağını dile getirirken, sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir yaşam için 2018 yılında da yatırımlarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36