Kaymakam, AK Parti ve Basın Buluşması

Kaymakam, AK Parti ve Basın Buluşması

Kaymakam, AK Parti ve Basın Buluşması

 Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti Silifke İlçe yönetim kurulu üyeleri ve Silifke’de görev yapan yerel ve ulusal basınla kahvaltıda buluştu.

 HABER: ATİKE CEYLAN

 Narlukuyu’da verilen kahvaltıya AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ve yönetim kurulu üyesi tam kadro katılırken, yerel gazete sahipleri ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

 Kahvaltıda Silifke’nin temel sorunları masaya yatırıldı. Eksikler tartışılırken, eksik kalan yatırımların tamamlanması konuşuldu.

 Kahvaltı sonrası AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, kahvaltının amacının Silifke olduğunu, Silifke’nin faydasına neler yapılabilir anlamında Sayın Kaymakam Şevket Cinbir ile istişare içinde olduğumuzu sizlere de duyurmak istedik. Siz değerli basın mensubu arkadaşların gördükleri ve kaleme aldıkları Silifke’ye en iyi hizmet için bugün buradayız. Sizler zaman zaman bizlere  eksiklerimizi kaleminizle gösterseniz de  birde sohbet ortamında konuşalım istedik. Biz burada mesele Mustafa Çetin, Şevket Cinbir, ya da sen ben meselesi değil, mesele Silifke meselesi. Yeter ki hep beraber olalım. Bir tarih yazalım istiyorum. Vatandaşa belediyeyi aldılar allahrazı olsun bu ekipten dedirtelim. Bir hizmet edelim. Hizmeti gerçek ihtiyaç sahiplerine yapalım. Silifke’ye hak ettiği hizmeti verelim. Silifke’miz çok güzel daha böyle güzel bir kent daha yok. Tarihi kalesi ve köprüsüyle çok güzel bir yer hep birlikte hak ettiği yere getirelim istiyorum. Bu anlamda bizleri burada bir araya getiren Sayın Kaymakamımız Şevket Cinbir beye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Sayın kaymakamımızın çalışmalarını biliyoruz ve ne kadar özverili çalıştığını da gözlüyoruz. İlçemize gelen en iyi iletişim halinde olduğumuz ve hizmette hak sahibini göz ardı etmeyen kaymakamdır. İnşallah vali olduğu günleri de hep birlikte görürüz” dedi.

  Kaymakam Cinbir ise, kahvaltıyı uzun zamandır planladıklarını fakat işlerin yoğunluğu nedeniyle bir türlü zaman bulamadıklarını, bugüne kısmet olduğunu belirtip, “Silifke’ye hizmet hepimizin birlik noktasıdır. Bu anlamda hizmet için birliğe ihtiyaç gerekir zaman zaman. Hizmet noktasında birilerinin mutfakta pişirmesi, çalışan ekibi kontrol etmesi gerekli, bu anlamda benim işimde bu. Hizmet için doğru çalışmanın yapılması.  Bazen basın mensubu arkadaşlar haber sıkıntısı çektikleri ve kaynak sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyorlar. Evet haklılar ama benimde prensibim hizmet etmek. İşimiz tribünlere oynamak değil, işimizi yapmak. Bu anlamda biz üzerimize düşen her türlü görevi seve seve yaparız. Ama yapılan işlerin üzerine de birilerinin yatmasına da izin vermeyiz. Ben görevimi icra ederken aska nezaketsiz bir tavır sergilemem. Bu konuda bana nezaketsizlik yapılır ama ben asla bunu yapmam. Son zamanlarda Silifke Belediyesi ile işbirliği çalışmamızda bir aksaklık var. Ama bu aksaklık asla benden değildir. Bunu herkes böyle bile. Bana belki bir yıl içinde en az 30 nezaketsizlik yapılmış, fakat bunun karşısında ben asla bunu yapmamışımdır.  Bu anlamda bizim işimiz vatandaşa hizmet. Devletin vatandaşa sunduğu hizmetleri buluşturmak, aynı zamanda belediyelerin sorumluluk alanı olan hizmetler var bu anlamda da yerine göre bunları da takip edip vatandaşın mağdur olmaması konusunda istişare içinde oluyoruz.

Zaman zaman köy gezilerimizde vatandaşın sıkıntılarını çoğunluğu büyükşehir ve Silifke belediyesi yada MESKİ’nin görevleriyle ilgili sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Hal böyle olunca vatandaşın hizmet alabilmesi için takip etme zorunluluğumuz devreye giriyor. Biz bu ilçenin başıyız, hükümetimizin buradaki hizmetlerinden de sorumluyuz. Belediye yapmıyor kamu kurumları yapmıyorsa ikaz etmek zorundayız. Bütün bu hizmetler için harcanan paralar kimsenin yastık altındaki paraları değil, vatandaşımızın milletimizin parasıdır. Onunu için her kuruşu değerlidir. Biz vatandaşa hizmet götürme derdindeyiz. Başka bir derdimiz yoktur” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaymakam Cinbir ve Başkan Çetin, verdikleri bilgilerin ardından toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36