Kaymakam Cinbir Sanayici iş adamlarını dinledi

Kaymakam Cinbir Sanayici iş adamlarını dinledi

Kaymakam Cinbir Sanayici iş adamlarını dinledi

Kaymakam Cinbir Sanayici iş adamlarını dinledi

Silifke Organize Sanayi Bölgesinde fabrika sahibi iş adamlarının talepleri ve yaşadığı sıkıntılar masaya yatırıldı. Yeşilovacık Marpessa Hotelde düzenlenen toplantıda Sanayici iş adamları sorunlarını tek tek dile getirdi. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in Başkanlığında yapılan toplantı da sorunlar masaya yatırılıp çözüm önerileri değerlendirildi.

Dışarıdan getirilen molozlar yangına neden oluyor

 Yenilikleri ve sıkıntılarını dile getiren sanayici iş adamları,  “Özellikle sanayi yolu güzergahında yolun kenarlarına dökülen inşaat atığı ve molozlar sık sık yangına sebep oluyor. Mezarlık yakınında bulunduğu için mezarlıkta yangın çıkmasına neden oluyor.  Bazen görüyoruz sadece vatandaşlar değil,  belediye ekipleri bile traktörle getirdikleri molozları buraya döküyor.  OSB’ye gelene kadar yol kenarları moloz yığını ve  pislik içinde. Bu konuda belediyeden yardım bekliyoruz.

 Ayrıca sanayi içinde fabrika atıklarının yükümlü olan belediye yada yönetimce çöplerin zamanında alınmasını talep ediyoruz. Mermer atığı atmak için gösterilen yer doldu bu nedenle mermer atığı atılacak bir alan gösterilmesini  istiyoruz.  Bu atıklara bir çare bulunup geri dönüşüm sağlanacak imkanlarda tartışılabilir.

Yunus İnşaat mermer atıklarına talip oldu

Yunus inşaat fabrika sahibi Yasin Aslan, mermer atıklarındaki sorunu gördüklerini, kendilerinin parke taşı yapımında kullanılmak üzere bazı mermer atıklarını alabileceğini belirtti.

Aslan, “ Fakat parke taşında da bütün mermer atıklarını değil kalitesine göre kullanabiliyoruz. İçerisinde toprak atığı yada diğer çöp denilebilecek atıkların bulunduğu için Silifke OSB içindeki mermer atıklarının Yüzde 15 gibi bir atığı alabileceklerini kaydetti.

OSB İÇİNDE CAMİ İSTİYORUZ

OSB içinde çalışan bir çok vatandaş çalışıyor. Vakit namaz kılmak isteyenler işletmelerinde namazını kılıyor. Fakat özellikle de Cuma günleri Cuma namazı kılmak isteyenler kent merkezine kadar gitmek zorunda kalıyorlar. Bizler bu konuda elimizden gelen yardımı yaparak sanayi içine bir cami yapılmasını talep ediyoruz.

‘Hukuka ve yasaya uymak şartı ile yaşanılan sıkıntıların devlet kanadında olan kısımlarını çözmek için sizlerle buluştuk’ diye düşüncelerini dile getiren Kaymakam Cinbir,  “Devletin en yetkili birimi olarak sizlerin sorunlarını çözmek bizlerin boynunun borcu” diyerek sanayici iş adamlarını dinledi.

 Sanayici iş adamlarının sıkıntılarını ve çözüm önerilerini dinleyen Kaymakam Cinbir, “OSB’de karşılaştığımız sorunları tespit edip çözmek için burada bir araya geldik. Silifke her geçen gün yapılan yatırımlarla bölgenin parlayan yıldızı, Akdeniz’i ısıtmaya aday bir kent olma yolunda ilerliyor. Silifke’nin geleceğini gören sanayicilerin ilgisi artıyor.
OSB’deki altyapı ve sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı mekanların oluşturulması çalışmalarımız devam ediyor. Çok şükür kendi yağımız ile kavruluyoruz.
Kredi kullanmıyoruz. İmkanlarımız arttıkça eksiklerimizi tamamlıyoruz, yeni çalışmalar yapıyoruz. Kısa zaman içinde daha da iyi olacağız. Dile getirilen sıkıntılarla ilgili olarak cami yapımı için dernek kurup çalışmalara başlayabiliriz. Mermer atıklarının döküleceği alan ile ilgili bugüne kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yapılan yazışmalar var. Ama evsel atık olmadığı için henüz bir gelişme yok. Bu konuyla ilgili bir çalışma grubu oluşturalım ve çalışalım.
Bugüne kadar benim yürüttüğüm bir çalışma haline gelmemiş olan bu konuyu bizzat takip edeceğim. Nasıl çözüme kavuşturmamız gerekiyorsa onu çözeriz. Çevreye dökülen çöplerle ilgili de Silifke belediyesi gereken hassasiyeti göstermelidir. Silifke kaymakamı olarak bütün kurum ve kuruluşlarımızla siz sanayicilerimizin sorunlarını çözmek için hizmetinizdeyiz. OSB yönetimi olaraktan sizlerle birlikte en iyisini yapma gayretinde olmaya devam edeceğiz.
Kullanılan elektrikle ilgili yaptığımız çalışma sonuçlanmak üzere. Elektriğin  %16.5 daha ucuza kullanılmasını sağlamış olacağız. Sizlerden de birbirinizin hak ve hukuklarına saygılı olmanızı, organize sanayide OSB’ye karşı olan sorumluluklarınızı zamanında yerine getirmenizi, getirmeye devam etmenizi bekliyoruz. OSB’deki parsel sayısını arttırıyoruz, yatırımcılarımızı da geç kalmadan Silifke OSB’ye bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79