Kaymakam Cinbir’den ’Kamu Yönetiminde Etik Liderlik’ semineri

Mersin’in Silifke İlçesinde Silifke Ticaret ve Sanayi odası tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Liderlik Akademisi ve Strateji Çalıştayın’da ’Kamu Yönetiminde Etik Liderlik’ seminerini Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir verdi.

Kaymakam Cinbir’den ’Kamu Yönetiminde Etik Liderlik’ semineri

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Mersin Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Deniz Ticaret Odası iş birliğinde Ulu Resort Otel’de düzenlenen ‘’Liderlik Akademisi ve Strateji Çalıştayı’’na  konuşmacı olarak katılan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, 29 yıllık Kaymakamlık deneyimlerini ve görevini icraa ederken kamu yöneticilerinin vermiş olduğu kararların, uyguladıkları işlemlerin ve davranışların etik kurallarına uygun şekilde gerçekleştirmelerinin önemine işaret etti.

Okuma yazma bilmeyen bir annenin, okuma yazmayı askerde öğrenen bir babanın evladı ve okul öğretmeni tarafından keşfedilerek bu günlere gelen bir kaymakam olarak ne kadar şanslı bir insan olduğuna değinen Kaymakam Cinbir,  “Biz kamu görevlilerinin bu görevlerini yerine getirirken gerek ahlaken, gerekse inancımızdan ve yüzlerce yıllık milli kültürümüzden kaynaklanan bu ilkelere sahip olmamız  onları yaşatmamız, kamu idarecileri olarak takdir yetkilerimizi kullanırken toplum nezdinde eleştirilebilecek olacak davranışlardan  da kaçınmamız son derece önemlidir “ diyerek 29 yıllık deneyiminden kesitler paylaştı.

TOPLUMUMUZUN EN ÖNEMLİ SORUNU AHLAK SORUNUDUR

Toplumun bir kamu görevlisinden bekledikleri, uyguladıkları ve bir liderde olması gerekenler konusunda bilgiler veren Kaymakam Cinbir, ‘’Lider doğru sözlü ve dürüst olmalıdır. Seçkin ve iyi tabiatlı, adil, haya ve takva sahibi, cesaretli, sabır ve sükunetli olmalıdır. Lider aynı zamana, alçak gönüllü, ılımlı, fesat olamayan, kötü alışkanlıklardan uzak birisi olmalıdır. Lider cömert olmakla birlikte, doğru kanunlar koyan, halkın refahını artırmak için çalışıp, zulüm etmeyen birisi olmalıdır. İş ahlakını hayata geçirebilirsek Türkiye daha güzel ve daha aydın olacaktır. Toplumumuzun en önemli sorunu ahlak sorunudur. Herkes üstlendiği rolü ve sorumluluğunu en iyi şekilde yapmaya çalışmalıdır. Toplumda herkes üzerine düşeni yaparsa sorun kalmaz. Temel sorun, herkes her işi yapıyor ama kendi asıl işini yapmıyor olmasıdır. ‘’dedi.

HAYALLERİMİZİ, HEDEFLERİMİZ HALİNE GETİREBİLMELİYİZ

Türkiye’de ki kamu yönetim şekli hakkında bilgiler veren Kaymakam Cinbir,’’ Toplumumuz her şeyi çok kolay alkışladığı için, asıl görevini yapması gerekenler anlaşılamıyor. Sorumlular harekete geçmiyor. Hz. Ömer’in adaletini anlatıyoruz ama hayata bunu ne kadar yansıtabiliyoruz? Bu ülke hepimizin, bu ülkenin kaynaklarında tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Bu nedenle Kaynakları yönetenler dikkatli davranmak zorundadırlar. İş ahlakını hayatımızın bir parçası haline getirirsek o zaman Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmış oluruz. Hayallerimizi, hedeflerimiz haline getirebilmek için bir olmak ve birlikte olmak zorundayız. ‘’dedi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, ‘’Kamu Yönetiminde Etik Liderlik’’ konulu konuşmasının ardından Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, katkılarından dolayı  Kaymakam Cinbir’e teşekkür plaketi takdim etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36