Kent Konseyi Prof.Dr. Süleyman Kara’ yı andı

Kent Konseyi Prof.Dr. Süleyman Kara’ yı andı

Kent Konseyi Prof.Dr. Süleyman Kara’ yı andı

 

 

Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma grubu “Perşembe Sohbetleri” adı ile bir dizi etkinlik planladı. Celal Necati Üçyıldız organizesinde planlanan etkinliklerden ilki geçen hafta kentimizin yetiştirdiği değerlerden Prof. Dr. Süleyman Kara’nın anılması ile başladı.

Edinilen bilgiye göre, akademisyen ve siyasetçi kimliğiyle tanındığı kadar, Atatürk Kooperatifçilik Kütüphanesi ve Atatürk Müzesi kurulmasında büyük emeği geçen Süleyman Kara ölümünün 23. Yıl dönümünde anıldı.

Toplantıya katılanlara, Celal Necati Üçyıldız merhum Prof. Dr. Süleyman Kara’ın değişik dönemlerindeki fotoğraflarından hazırladığı belgeseli sunarak açış konuşmasını gerçekleştirdi.

“Silifke Kooperatifçilik Kitaplığı ve Atatürk Müzesi Kurma Yaşatma Derneği” ni kuranlardan hayatta olan emekli eğitimci Mustafa Ateş ilçe dışında olması sebebiyle hazırladığı konuşmayı Kent konseyine ulaştırmıştı. Mustafa Ateş’in tebliği görevli kişilerce katılımcılara sunuldu. Bilindiği gibi anılan dernek yönetim kurulu Prof.Dr.Süleyman Kara Başkanlığında  öğretmen Mahmut Ünal, öğretmen Halil Yeğen, öğretmen Mustafa Ateş ve Akyol Gazetesi sahibi Mustafa Korkutan’dan oluşuyordu. Mustafa Ateş dışında diğer üyelerin vefat ettiği söylenerek onlar da toplantıya katılanlarca hayırla yad edildi.

Merhum Süleyman Kara’yı tanıyanlardan Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman  beraber oldukları yıllarla ilgili hatıralarını anlattı.  “Silifke Kalesinden” isimli köşesinden yazdığı makaleleri anlattı.

Ayrıca 1970’li yıllarda Türkiye Kooperatifçilik Kurumu ve yayın organı Karınca Dergisinde uzun yıllar merhum Süleyman Kara ile birlikte olan Silifke’nin bir numaralı fahri hemşehrisi İrfan Ünver Bey o yıllarda Afyonkarahisar milletvekili şair Osman Atila Bey ile birlikte yaptığı çalışmaları anlatan mesaj göndererek  toplantıya katkıda bulundu.

Eşi Emine Kara yıllar sonra bile kendisinin çeşitli toplantılara ve kongrelere çağrıldığını ve Prof.Dr. Süleyman Kara adına onurluk ve onur belgeleri verildiğini belirterek, mütevazı ve kibar bir insan olduğunun örneklerini anlattı.

Eczacı Gönül Soldan öğrencilik yıllarında Prof.Dr. Süleyman Kara’nın derslerine girdiğini anlatarak, beyefendi kişiliği ve saygın bir bilim adamı olduğuyla ilgili örnekler verdi.

Kent Konseyi Kültür ve Sanat Grubu tarafından şimdilik iki haftada bir Perşembe günleri yapılacak sohbetlerde Cavit Erden, Özcan Seyhan, Ahmet Refik Erdem, Ahmet Nadir Caner vb. kentimize hizmeti geçmiş insanların anılacağı, ayrıca şiir, edebiyat ve tarih sohbetlerinin planlı bir şekilde yapılacağı açıklandı.

Sohbete katılanlar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, benzer etkinliklerin artarak devam etmesi dileğinde bulundular.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36