Kent Konseyi’nde Rıfat Karaduman Güven Tazeledi

Kent Konseyi’nde Rıfat Karaduman Güven Tazeledi

Kent Konseyi’nde Rıfat Karaduman Güven Tazeledi


Silifke Kent Konseyi seçimli Olağan Genel Kurulu Silifke Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlendi. Mevcut başkan Rıfat Karaduman ve Yusuf Buldu’nun aday olduğu seçimde, ilk turda adayların aldığı oylarda 2\3 çoğunluk sağlanamayınca oylamada ikinci tura geçildi. İlk turda Rıfat Karaduman 59 oy alırken, Yusuf Buldu 41 oy aldı. İlk sayımın ardından geçilen 2. Turda Rıfat Karaduman 60 oy alırken, Yusuf Buldu 36 oy aldı. Karaduman oy çokluğu ile yeniden Silifke Kent Konseyi Başkanlığına seçildi.

Silifke Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan Silifke Kent Konseyi Seçimli olağan genel kuruluna Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, daire amirleri, STK temsilciler,, Siyasi parti temsilcileri, meslek kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 15 Temmuz Demokrasi şehitlerinin anılmasıyla başlayan Genel Kurul’da Divan Başkanlığına Baro Temsilcisi Mehmet Duman seçilirken, katip üyeliklerine Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren ve THD Silifke Şube Başkanı Mahmut Ali Selvi seçildi. Divanın oluşmasının ardından kürsüye gelerek konuşan Silifke Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman Demokrasinin güzel bir örneğini yaşamak ve yaşatmak için buradayız. Hepinize hoş geldiniz derken demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifa diliyor, şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum dedi. Yaşadığımız şehir bizim evimizdir diye konuşan Karaduman, Yurdumuzda bizim evimizdir. Dolayısı ile evimizde ne yapılması ve nasıl olması gerektiğine biz karar vermeliyiz. Yöneticiler, milletin siyasi organizasyonu olan devletin görevlileridir. Mahalli yöneticiler de o kenti halk adına yönetmek için yetki verilmiş kişilerdir. Bu hizmetler yapılırken milletin taleplerine kulak vermek sureti ile yapılır. Başarılı olmak ve doğru kararlar almak isteyen yöneticiler her fırsatta halkla buluşmaya gayret eder. Kentimizde de gerek sayın kaymakamımızın, gerekse sayın belediye başkanımızın haftada bir günü randevusuz halk buluşmalarına ayırmasının sebebi budur. İşte Kent konseyleri de böyle bir ihtiyaçtan doğmuştur dedi. Rıfat Karaduman, Dikkatinizi çekmiştir. Seçimler sırasında siyasi kuruluşlar ve adaylar “kenti, şehri, ülkeyi birlikte yönetelim” diye afiş ve pankartlar asarlar, konuşmalarında bu hususa değinirler. Bir kısım idareci ve yöneticiler bu sözlerine sadık kalırken, bir bölümü bu sözleri çabuk unuturlar. Katılımcı demokrasiye inanmak ve hepsinden önemlisi şahsi bir beklentisi olmadan topluma hizmette gönüllü olmak arzusundaki görev ve sorumluluk bilinci yüksek insanlar mesai dâhil her türlü maddi ve manevi fedakârlığı yaparak Kent konseylerinde görev almaktadırlar. Hiçbir karşılık beklemeden kentimize hizmet gayretinde olan bu arkadaşlarımı kutluyor, huzurlarınızda teşekkür ediyorum dedi.

Karaduman “Bilindiği gibi daha iyisi bulununcaya kadar en iyi yönetim biçimi demokrasi ile taçlandırılmış Cumhuriyet rejimidir. Demokrasinin en geniş anlamda gerçekleştirilmesi için katılımcı demokrasi ve onun bir adım ötesinde yönetişim kavramları geliştirilmiştir. Demokrasinin tam manası ile çalışması ve beklenen faydası sağlaması için kılcal damarlarına kadar sağlıklı olması gerekiyor. Yöneticilerle yönetilenler arasındaki damarlardan birinin bile tıkalı olması hizmette aksamalara sebep olmaktadır. Kentlilik bilincini güçlendirir, ekip ruhunu oluşturabilirsek halkımızın rahat ve huzur içinde yaşaması için arzuladığımız kent modelini yakalayabiliriz. Temiz bir çevre konusunda duyarlı olur, sürdürülebilir yaşam için kalkınma stratejilerini ve küresel ortaklıklardan edindiğimiz tecrübelerle birleştirebilir isek gelecek nesillera güzel bir vatan bırakabiliriz. Çok sesliliğe alışalım, farklılıklarımızı zenginlik olarak görelim ama kentimiz için ortak akılda buluşarak tek yürek olalım. Bu güne kadar karşılıklı anlayış, dostluk, işbirliği ve sürekli barış amacına yönelik çalışmalarımızı sürdürdük. Çünkü din, cinsiyet, sosyal ve siyasal inanç farkı gözetmeden insanımıza hizmeti kutsal sayıyoruz. Her zaman kamu otoritesine ve yerel yönetimlere yardımcı olmayı hedef edindik. Hizmetlerimizde şahsi çıkar söz konusu olmadan sadece halkımızın menfaatlerine odaklandık diye konuştu.

Karaduman konuşmasını, Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, hemşerilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesi, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesi yolunda yapacağımız çalışmalara hepinizin destek olacağını biliyorum. Bu duygular içinde genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum diyerek sonlandırdı.

Karaduman’ın ardından konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ülkemiz zor bir süreçten geçiyor, bu zor dönemde birlik olmanın önemini bir kez daha anlıyoruz dedi. Kent Konseyleri ile ilgili olarak, oluşturduğumuz yıllık bütçeler vardır. Kent Konseyi istişare yerleridir, belediye meclisine alınana kararlar öneri olarak sunulur diye konuştu. Turgut, Bu gelen önerilerden hangisi buna uygundur neler yapılabilir bunlar değerlendirilir ve ondan sonra da uygun görülenler uygulamaya geçilir. Yani kent konseyi gönüllülük esası üzerine kurulmuştur ve aslında belediyeler içinde çok büyük avantajdır. Günlük mücadele çalışmaları içerisinde biz belki bir sürü görüşü oluşturma şansımız olmayabilir ama gönüllüler tarafından oluşturulan bu görüşler de bize yol gösterici olmaktadır diye konuştu. Turgut, bütün şehir yasasıyla hiç kimsenin tecrübe etmediği bir durumda kaldıklarını ifade ederken geçen yıl iki yılın yapılanma ile geçtiğini belirtti. Turgut,  Bir sistem kurmamız gerekiyordu o mekanizmayı oluşturmamız gerekiyordu ve 2 yılda yaklaşık bununla geçti ama bundan sonrası artık icraatların projelerin daha belirgin hale gelmeye başladığı bir dönem olacaktır. Biz bu dönemden sonra 2. dönemde kent konseyi ve belediye işlerinin çok daha belirgin olacağını düşünüyoruz ve bu yerel yönetimler olarak da bizim memnuniyet duyduğumuz ve işimize gelen bir durum. Şu ana kadar başkanlık eden Yüksel Bütün, Sadık akman, Rıfat Karaduman bey efendiye çok teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulu, yürütme kurulunda görev alan ve diğer çalışma kurumunda görev alan arkadaşlara da teşekkür ediyoruz emeklerinden dolayı. İnşallah hayırlı bir genel kurul olur. Bu demokrasi faaliyetleri en iyi şekilde devam eder ama her zaman söylediğim gibi biz birliğimizi bütünlüğümüzü kaybetmeyelim bir birimize sarılalım. Bu memlekete sahip çıkalım. Hayırlı uğurlu olsun, teşekkür ediyorum dedi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un ardından konuşan ve Olağanüstü Hal kapsamı ile ilgili bilgi veren Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, 15 Temmuz Darbe girişiminin püskürtülmesinde canını ortaya koyan demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum dedi. Kent Konseyi, bir demokrasi platformudur. Burada Belediye Başkanı, Kaymakam, Kaymakamın belirlediği 10 daire başkanı, muhtarlarımızın %30’u STK temsilcileri, üniversite temsilcilerinden, meslek kuruluşlarının, siyasi partilerimizin temsilcilerinden oluşan, toplumdaki bütün kesimlerin temsil edildiği bir yapıdır. Kent Konseyinde bir araya gelindiğinde kent konuşulur. Tarifinden eğitimine, turizminden sağlığına kentin konuşulduğu bir yapıdır dedi. Kent Konseyinde istişare halinde alınan kararlar, belediye meclisine sunulur diye konuşan Cinbir, Kent Konseylerinin Belediye meclislerini güçlendiren bir yapı olduğunu ifade etti. Kent Konseyin istişare olarak alınarak Belediye Meclisine gelen kararlar, aslında kentin bütününün isteklerini içerir diye konuşan Cinbir, Meclis üyeleri kararlarını alırken, daha sağlıklı bir çalışma yaparlar. Her ne kadar kent konseyinde alınan kararlar belediye için istişare mahiyette olsa da bu alınan kararlar, kamu, kurum ve kuruluşlar ve merkezi idare içinde istişare mahiyette kararlardır. Burada alınacak her kararın takipçisi olacağımızı ifade etmiştim. Burada alınan kararları gerçekleştirme konusunda gerekeni yapacağımızı ifade ediyorum. Gelin bir olalım, beraber olalım, yan yana olalım, küsmek ve darılmak için bahane arayanlar değil, sevmek ve sevilmek için çareler arayanlar olalım. Gelin aydınlık yarınlarımız için hep birlikte farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Kent konseyi bu olağan genel kurulunun ilçemize, çevremize, milletimize, ülkemize hayırlar ve güzellikler getirmesini temennisiyle hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in konuşmasının ardından Kent Konseyi yürütme kurulu ve başkanlığı için adaylar belirlendi.  Başkan adaylarından Yusuf Buldu bir konuşma yaparak aday olmasını gerektiren sebepleri açıkladı.

Yapılan konuşmaların, adayların belirlenmesinin ardından yürütme kurulu ve başkan seçimine geçildi. İlk turda Rıfat Karaduman 41’e 59 çoğunluk sağlamasına rağmen Kent Konseyleri tüzüğü gereği 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için, 2 tura geçildi. 2. Turda 36 oya karşı 60 oy alan Rıfat Karaduman yeniden başkan seçildi.



















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36