KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI”NIN YENİ ROTASI ÜZÜMLÜ MAHALLESİ

KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI”NIN YENİ ROTASI ÜZÜMLÜ MAHALLESİ

KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI”NIN YENİ ROTASI ÜZÜMLÜ MAHALLESİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından köylerdeki kültürel ve üretimsel değerlerin korunması, desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen  “Kırsal Mahalle Buluşmaları”nın yeni rotası Erdemli İlçesi’nin Üzümlü Mahallesi olarak belirlendi. Buluşma ile üretici köy kadınları yöresel ürünlerinin yanı sıra el emeği doğal ev ürünlerinin de tanıtım ve satışını yaparken, aynı zamanda kentli kadınlarla kaynaşacak.

 

Mersin’in doğal güzelliklerini ve yeni yerlerini keşfetmek, keşfederken de kırsalda yaşayan üretici kadınlarla buluşmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği “Kırsal Mahalle Buluşmaları”nın dördüncüsü, çam ormanları ve üzüm bağları ile çevrili Üzümlü Mahallesi’nde yapılacak.

Toros Dağları’nın eteklerinde bulunan, yemyeşil doğası, temiz ve serin havası ile misafirlerini ağırlayacak olan Üzümlü Mahallesi’nde, üretici köy kadınları yöresel ürünlerinin yanı sıra el emeği doğal ev ürünlerinin de tanıtımını ve satışını yaparken, aynı zamanda kentli kadınlarla kaynaşacak. Düzenlenen buluşma sayesinde üretici kadınlar desteklenecek, merkezden katılan vatandaşlar doğal ve yöresel ürünlerin lezzetine varacak.

Gezi için 5 farklı noktadan otobüs hareket edecek

27 Haziran Perşembe günü yapılacak olan Üzümlü Mahallesi gezisine katılmak, yaylanın temiz ve güzel havasını yaşamak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen otobüs seferi ile ulaşımlarını kolaylıkla sağlayabilecek.

Buluşmaya katılmak isteyen vatandaşlar için merkezde 5 farklı noktadan araç hareket edecek. Geziye katılmak isteyenler Tarsus Kültür Merkezi önünden sabah saat 08.15’te, Cumhuriyet Meydanı ve Toroslar Belediyesi önünden saat 08.30’da, Forum AVM Bağlantı Köprüsü altından ve Mezitli Eski Belediye önünden 08.45’te hareket edecek otobüslerde yerlerini alabilecek. Geziden dönüş saati ise saat 15.30 olarak belirlendi.

Ön kayıt zorunlu

Katılım sayısı sınırlı olduğu için gezide yerini almak isteyenler için ön kayıt şartı bulunuyor. Kırsal Mahalle Buluşmaları’na katılım sağlamak isteyen vatandaşlar 0324 320 17 70 (dahili 2003) numaralı telefondan ön kayıt yaptırabilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79