KİVİ DEYİP GEÇMEYİN

Silifke'de Kivi Üretimi Yaygınlaşıyor. Bir adet kivi bir kilo portakala bedel.

KİVİ DEYİP GEÇMEYİN

KİVİ DEYİP GEÇMEYİN

  Silifke'de Kivi Üretimi Yaygınlaşıyor. Bir adet kivi bir kilo portakala bedel. 

 

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Silifke ilçesinde deneme amacıyla başlayan kivi üretim alanları her geçen yıl artıyor.

Silifke’nin Sömek köyünde Japon eriği ağaçlarını söküp yerine deneme amaçlı dikimi yapılan kivi, üreticisini rekoltesi ve fiyatıyla her yıl güldürmeye devam ediyor.

Diğer meyve ve sebzelere oranla getirisi yüksek ilacı olmadığı için  kivi yetiştirmeyi tercih ettiğini belirten üretici Mesut Yalçın, hem Pazar sıkıntısı yok, hem de uzun süre raf ömrü ve depo ömrü olduğu için ürünün daha çok kazandırdığını söyledi.

 Üretici Yalçın,  “Bu üründen çok memnunum. Yurtiçi pazarında satılıyor ve kesinlikle  domates gibi elinde kaldı endişesi yok.  Üstelik 6 ay soğuk hava deposunda saklama şansına sahipsin.  Şuan kilosu 2.70 kuruş ve bu fiyat oldukça iyi. Alıcısı gelip dalından alıyor ürünü.  Bu ürünü bütün üreticilere tavsiye ediyorum. Üç yıl sadece işçilik istiyor ondan sonrası gayet rahat.  Bu meyve 900-1000 rakımda yetişiyor.  İlacı yok suyu yok çok memnunum bu ürünü diktiğim için” dedi.

4 dönüm kivi bahçesinden bu yıl 1 ton ürün hasat edeceğini belirten üretici Yalçın, “normalde 4 ton ürün hasat etmem gerekti ama çiçek zamanı dolu yağınca çiçekleri döküldü. Bütün bunlara rağmen yinede ürünün getirisinden memnunum. Ayrıca insan hayatına şifalı bir bitki olması beni ayrıca mutlu ediyor. Bir kilo portakaldan aldığın vitamini sadece 1 tane kivi meyvesinden alabiliyorsun” dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36