Kızılay Başkanı Beceren, güven tazeledi

Mersin’in Silifke ilçesinde Kızılay Derneği olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongre sonunda mevcut başkan Mustafa Beceren yeniden dernek başkanlığına getirildi.

Kızılay Başkanı Beceren, güven tazeledi

Kızılay Mükerrem Toker Aşevinde gerçekleştirilen Kızılay olağan kongresinde İstiklal Marşı okunmasının ardından divan başkanlığını Ali Gürbüz, üyelikleri ise Mevlüt Partal ve Hüseyin Durna yaptı. Divan oluşturulmasının ardından gündemde yer alan maddeler oy birliği ile ibra edilirken, 3 yıl görev yapacak Silifke Kızılay Şube Başkanlığı yeni yönetimi de belirlendi.

Tek liste halinde gidilen yedi kişilik Kızılay yönetim kuruluna Mustafa Beceren, Rifat Karaduman, Yıldırım Baydar, Mehmet İdem, Havva Dağdelen, Ali Erdem, Mustafa Arda Tok tekrar seçildiler. Şube başkanı Mustafa Beceren, Kızılay'ın tarihçesi hakkında kısa bilgi verdikten sonra, şubenin yaptığı faaliyetler hakkında üyeleri ve katılımcıları slayt gösterisiyle bilgilendirdi.

Türk Kızılayı’nın dünya üzerinde bir marka olduğunu belirten Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir “Kızılay Türkiye'de ve Silifke'de önemli hizmetler yapıyor. Türk insanının en temel değerlerinden birisi insan ve insan sevgisi. İnsanı sevdikçe, yücelttikçe milletimizi de devletimizi de yüceltmiş olacağız. Bu boyutta bakılınca Türk Kızılayı’na da teşekkür etmek lazım. Çünkü dünyada Türk markası ve insanlara hizmet ediyor. Kızılay’ın Silifke’de yaptığı her çalışmada yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz, destekleyeceğiz. Yeni yönetiminde hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Silifke’de güzel işlerede imza attıklarını belirten Beceren, “Silifke’de hizmet veren 5 katlı Türk Kızılayı Mükerrem Toker aşevinde yıl boyunca yardıma muhtaç insanlarımıza sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Aşevimize, kamu kurum ve kuruluşların gıda desteği, Türkiye geneli ve Silifke’de yaşayan hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yemek ihtiyacını karşılıyoruz. İnsanlarımız ayni veya nakti şartlı bağışta bulunabilirler. Adak kurbanlarını burada kestirebilirler. Otogar civarı Ayatekla otel yanında bulunan hayırsever vatandaşlarımızı bekliyoruz. Ayrıca Otogar karşısında bulunan sosyal marketimizle ihtiyaç sahibi insanlarımız ücretsiz kıyafet, ayakkabı, terlik vb. ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Hayırseverlerimiz evlerinde kullanmadıkları eşya ve kıyafetleri sosyal marketimize getirip, ihtiyaç sahibi insanların kullanmasına vesile oluyorlar. Yeni yönetimimizde Türk Kızılayına, Silifkemize, şubemize hayırlı olsun”dedi.

Olağan kongreye Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36