KKTC’DEN GELEN MUHTARLAR TOROSLAR’I ÇOK SEVDİ

KKTC’DEN GELEN MUHTARLAR TOROSLAR’I ÇOK SEVDİ

KKTC’DEN GELEN MUHTARLAR TOROSLAR’I ÇOK SEVDİ


 

BAŞKAN YILMAZ’DAN, MUHTARLAR GÜNÜNE ÖZEL BULUŞMA

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Toroslar’a gelen muhtarları ağırladı, ilçe muhtarlarıyla yemekte buluştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme ile 16 dernek üyesi muhtar, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ı ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Toroslar’a Selamlarını ve Sevgilerini İletti

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’nin de katıldığı ziyaret sırasında Başkan Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile telefonla görüştü. Cumhurbaşkanı Tatar ise Toroslar’a selam ve sevgilerini ileterek, Başkan Yılmaz ile yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

KKTC’den Toroslar’a Gelen Muhtarlar, Büyük Bir Vefa Örneği Sergiledi

Toroslar Belediyesi’nin, Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Rauf  Raif Denktaş Parkı’nda düzenlediği anma programında, KKTC’den Toroslar’a gelen Muhtarlar, büyük bir vefa örneği de sergiledi.

Programda, KKTC’den getirilen topraklarla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Başkan Yılmaz da KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf  Raif Denktaş’ın kabri için Toroslar’ın dört bir yanından toplanan toprakları muhtarlara takdim etti.

Başkan Yılmaz; “Diktiğimiz fidanlar, yavru vatandan gelen bu topraklarla büyüyecek, büyüdükçe kök salacak; tıpkı birliğimiz gibi” dedi.

Fidan dikim etkinliği öncesi söz alan Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin Şube Başkanı Halil İbrahim Sosyal, KKTC’den gelen muhtarları Mersin’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, organizasyona destek veren KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’ye ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

KKTC Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme de Toroslar’ı çok sevdiklerini kaydederek; “Bizler tek milletiz. Yürekten bağlı olsak da birbirimizi tanımıyorduk. Sayın Konsolosumuz sayesinde bir bağımız ve ilelebet sürecek bir dostluğumuz oldu. Bizleri burada ağırlayan Sayın Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a ve Sayın Halil İbrahim Soysal’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

KKTC Mersin Başkonsolosu Mendeli; “Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz, Her Zaman Yanımızda”

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ise Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın her zaman yanlarında olduğunu belirterek, tüm muhtarların muhtarlar gününü kutladı.

Mendeli; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dendiği zaman akan suların durduğunu her platformda hissettiren Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz. Toroslar’da bulunan Rauf Raif Denktaş Parkının bizim için anlamı çok büyük. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere özgürlük mücadelemizin lideri Dr. Fazıl Küçük’ü, kurucu Cumhurbaşkanımız merhum Rauf Raif Denktaş’ı, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz; “Kıbrıs’tan Gelen Kardeşlerimizin, Ağabeylerimizin Ziyaretleri Bizleri Mutlu Etti”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da iki kardeş ülke arasındaki bağların artarak devam edeceğini vurguladı ve Toroslar’dan Kıbrıs’a sevgi, saygı ve selamlarını iletti.

“Kıbrıs’tan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz geldi. Çok mutlu olduk” diyen Başkan Yılmaz; “Kıbrıs davası, ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için çok önemli bir dava. Vatan önemli. Çünkü Kıbrıs vatandır. Anadolu bizim için neyse Kıbrıs da bizim için odur. Doğu Akdeniz’deki mücadelede Kıbrıs’ın jeostratejik olarak neden önemli olduğunu görüyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneğimizde her türlü sıkıntıyı, derdi çözecek, gerektiğinde de milli iradeyle hareket ederek, yumruğu masaya vurma gücündeyiz. Kıbrıs Barış Harekatı bunun en önemli örneklerindendir. İnşallah Türkiye, Türk Konseyi, Türk Keneşi güçlendikçe Kıbrıs daha da güçlü olacaktır. Birimiz ayağa kalktığında hepimiz ayağa kalkacağız. Allah’ın izniyle daha güzel günleri hep beraber göreceğiz. Bugün bize düşen Kıbrıs ile Türkiye arasındaki ekonomik, sosyal ve siyasi ilişkileri geliştirmektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar Bey’e destek olmaktır. Bizler ve sizler var oldukça devletimiz, milletimiz ilelebet payidar kalacaktır” ifadelerinde bulundu.

“Kıbrıs ile Toroslar Hep Göz Göze, Diz Dize Olacak”

Başkan Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Toroslar’a yaptığı ziyareti ve Toroslar hakkındaki düşüncelerini de hatırlatarak; “Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ı ilçemizde ağırladık. Kendisi ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında her sabah kalktığında Toros dağlarına baktığını, o gün Toros dağlarını gördüğünde içinin mutluluk, huzur kapladığını ve güne iyi başladığını ifade ettiler. Biz de Toroslarımızın zirvesine çıktığımızda ilk baktığımız yer Kıbrıs’tır. Kıbrıs’ı görüyarsak mutlu oluyoruz. Toroslar ile Kıbrıs, hep göz göze diz dizedir. Binlerce yıldır beraber olmaya devam edecektir” dedi.

Fidan dikimi ile devam eden program, plaket takdimi ile son buldu. Başkan Yılmaz, Kıbrıslı muhtarlara Selçuklu çift başlı kartal simgeli plaket vererek, günlerini kutladı.

BAŞKAN YILMAZ, İLÇE MUHTARLARIYLA YEMEKTE BULUŞTU

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde, ilçe mahalle muhtarıyla da yemekte bir araya geldi.

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin Şube Başkanı Halil İbrahim Soysal, Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme ile dernek üyesi muhtarların da hazır bulunduğu programa muhtarlar yoğun ilgi gösterdi.

Sıra gecesinin de düzenlendiği gecede muhtarlarla şarkılar söyleyip halay çeken Başkan Yılmaz, birlik ve beraberliğin daim olmasını dileyerek, tüm Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Başkan Yılmaz,  gecenin sonunda KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ile tüm muhtarlara hediye vererek, sağlık, mutluluk ve başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79