Kocamaz, Kurtuluş meşalesinin ateşini yaktı

Başkan Kocamaz, “Toroslar’ın yiğitleri kurtuluş meşalesinin ateşini yaktılar”

Kocamaz, Kurtuluş meşalesinin ateşini yaktı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar Belediyesi ortaklığında düzenlenen Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü coşku ile kutlandı.

Kuvayi Milliye’nin başladığı yer olan ve Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan Arslanköy’de düzenlenen kutlamalara, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, KKTC Mersin Konsolosu Ayşe İnanıroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Toroslar ilçe siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalarda bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Arslanköy’de verilen mücadelenin ve Kuvayi Milliye hareketinin ülkeye bir umut ışığı olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“1900’lü yılların başında maalesef Osmanlı devleti çok büyük bir baskı altındaydı. Anadolu toprakları İtalyanlar, İngilizler ve Fransızlar tarafından işgal edilmişti. Bizim bölgemizi ise Fransızlar işgal etmişti. Ama Torosların yiğitleri birleştiler, bütünleştiler, bir araya gelerek zulme başkaldırdılar. O dönemde gerçekten bu yiğitler bir umut oldu. Torosların yiğitleri bu dağlardan ovalara inerek buralardaki işgali sonlandırdı, Türkiye’ye örnek oldu. Aziz Atatürk’ün de belirttiği gibi Torosların yiğitleri kurtuluş meşalesinin ateşini yaktılar ve çok çetin mücadeleler sonucunda bölgemizi Ankara Antlaşması ile Fransız işgalinden kurtardılar. O dönemde yaşananları duydukça hüzünleniyoruz.”

Ülkemizin yaşadığı zor dönemi atlatmak adına geçmişten ders alınması gerektiğine değinen Başkan Kocamaz, Arslanköy’de verilen mücadelenin, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı verileceğini ifade etti.

Başkan Kocamaz, “Bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenler her dönemde olmuştur. Ama Türk Milleti birlik ve beraberliğini sağladığı, tefrikaya düşmediği sürece, geçmişte dedelerimizin verdiği bu mücadeleyi torunları da sürdürmeye devam edecektir. Bugün ülkemizin güney doğusunda maalesef dış güçlerin oyuncağı haline gelmiş bir çete grubu milletimize kan kusturmaktadır, bu günler geçmişten ders alınmadığını göstermektedir. Bu ülkede birlik ve beraberliği bozmaya, kardeşlik duygularını yok etmeye hoşgörü ortamını bitirmeye çalışan bu hainler er ya da geç askerimiz, polisimiz, devletimiz tarafından hak ettiği cezaya çarptırılacaktır” şeklinde konuştu.

Kuvayi Milliye milislerinin ve atlı birliklerinin geçiş töreni yaptığı ve Fransızların Arslanköy’den çıkarılışlarının temsili olarak canlandırıldığı kutlamalarda Adana Akdeniz Mehter Takımı’nın gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Ayrıca 1 Mart Arslanköy’ün Kurtuluşu konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak tarafından verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36