KOCAMAZ: “MERSİNİMİZ DÜNYADA FARK EDİLEN BİR KENT HALİNE GELMİŞTİR”

KOCAMAZ: “MERSİNİMİZ DÜNYADA FARK EDİLEN BİR KENT HALİNE GELMİŞTİR”

KOCAMAZ: “MERSİNİMİZ DÜNYADA FARK EDİLEN BİR KENT HALİNE GELMİŞTİR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Uluslararası Engelsiz Sanat Festivalinin kortej yürüyüşü öncesi misafir sanatçılar ve kent protokolü düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Dört gün sürecek olan festivalin ilk gününde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz dünyanın farklı ülkelerinden festival için Mersin’e gelen sanatçılarla yemekte bir araya geldi.

Festival yemeğine Başkan Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Baro Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, Mersin İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şerafettin Yılmaz, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, dünyaca ünlü görme engelli sanatçı Eşref Armağan, Joana Zimmer, Savaş Gazileri Derneği Başkanı Mujo Aganovic, Mark Goffeney, akademisyenler, meclis üyeleri, festivale katılan sanatçılar, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Başkan Kocamaz:“Engelli bireylere yönelik hizmetlerimiz aldığımız ödüllerle tescillendi”

Festival için oldukça heyecanlı olduklarını ve böyle bir etkinlikle dünyada farkındalık yaratmak istediklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersinimizde bir kez daha sizlerle beraber olmaktan çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. İnşallah 4 gün süre ile Mersinimizde tüm dünyayı, tüm gönülleri birleştirmiş olacağız. Tabi ki bu kardeşlerimiz bizim içimizde bizimle beraber bu hayatı paylaşan, hiçbir şekilde ayrıcalıktan ziyade toplumun bir parçası olarak değerlendirilmesi gereken özel insanlar” dedi.

30 Mart 2014’de göreve geldikleri andan itibaren Mersin’i engelsiz bir kent yapma iddiası ile yola çıktıklarını sözlerine ekleyen başkan Kocamaz, “Mersin’i engelsiz bir kent yapacağız dedik ve bugün geldiğimiz noktada çok büyük mesafeler kat ettiğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Tabi ki mükemmellik bugünden yarına ulaşılabilecek bir sonuç değildir. Ama her şeye rağmen bugün geldiğimiz noktada Mersinimiz artık sadece Türkiye’de değil, dünyada fark edilen bir kent haline gelmiştir. Bu fark edilen durum Birleşmiş Milletlerden ve Dünya Engelliler Vakfı’ndan aldığımız ödüllerle de tescillenmiştir. Ben böyle bir etkinlikte bir kez daha Mersin halkı ile dünyayı buluşturduğumuz için memnuniyetimi ifade ediyor ve herkese bir kez daha hoş geldiniz diyor, saygılar, sevgiler sunuyorum” şeklinde konuştu.

Vali Ali İhsan Su, “Sergiledikleri performansla bizleri kendilerini hayran bırakıyorlar”

Mersin olarak sadece ulusal düzeyde değil aynı zamanda uluslararası düzeyde de bir ilk olarak gerçekleştirilen festivale ikinci kez ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Mersin Valisi Ali İhsan Su ise “Engelli bireylerin önlerine çekilen setler ortadan kaldırıldığında hayatın her alanında var olduklarını, azim ve inançla engellerin üstesinden geldiklerini görmekteyiz. Spordan sanata, edebiyattan iş hayatına kadar geniş bir yelpazede büyük başarıla imza attıklarına hep birlikte şahit olmaktayız. Geçen yıl gerçekleşen festivalde engelli sanatçılarımızın gösterdikleri performans bizleri kendilerine hayran bıraktı. Bu yılda 17 ülkeden 172 sanatçının engelleri aşarak sergilediği performanslarla bizleri buluşturacak bir festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36