Kocamaz, "Sorunları beraber çözeceğiz"

Başkan kocamaz, “el birliği ile kentin tüm sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Kocamaz, "Sorunları beraber çözeceğiz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘İlçe Belediyeleri Koordinasyon, Bilgilendirme ve Değerlendirme’ toplantıları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde yapıldı.

Toplantılar kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçelere yapılan hizmetler hakkında bilgi vermek ve ihtiyaçlar doğrultusunda daha hızlı ve koordineli bir şekilde hizmetleri hayata geçirmek amacıyla ilçe belediye yetkilileri, muhtarlar ve Meclis üyeleri ile bir araya geldi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçesinde 2015 yılı içerisinde yapılan ve 2016 yılı içerisinde yapılması planlanan hizmetlerin ve projelerin sunumları, ilgili daire başkanları ve MESKİ yetkilileri tarafından yapılarak, hizmetler hakkında bilgi verildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada toplantının ana gayesinin bir araya gelmek, sorunları dinlemek, ilçelerde yapılan ve 2016 yılında yapılacak olan hizmetler hakkında bilgi vermek olduğunu belirterek, “Bu toplantıları düzenlemekte iki fayda var. İlki sizleri bilgilendirmek, beklentileriniz ile ilgili notlarımızı almak ve yapacaklarımızı ifade etmek. Toplantının bir diğer faydası da herkes her yere gidip yapılanları göremiyor. Bunun için burada geçen dönem içeresinde neler yapılmış sizlere sunmak, bir diğer taraftan da yapılacak işlerle ilgili açık olarak herkesin huzurunda bilgiler vermek istedik. Bunları açık seçik ortaya koyduğumuzda hiç kimsenin bahanesi kalmaz” dedi.

Mersin genelindeki tüm belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar ile uyum içerisinde çalışmanın gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Biz bu toplantıyı yaparken bütün sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin ilçe başkanları da gelsinler yapacaklarımızı burada söyleyelim, onlar da bizi takip etsinler, yapılmayanlarla ilgili de zamanı geldiğinde bizlerden hesap sorsunlar dedik. Dileğimiz bizim uzattığımız ele karşılık verilsin. Neticede bu çalışmalar Mersin halkına, bizim insanımıza yapılıyor. Bizim sorumluluk bilinci ile hareket ederek bizden sonraki nesillere daha çağdaş daha modern daha yaşanılabilir bir Mersin bırakma hayalimiz var. İnşallah el ve gönül birliği içerisinde Mersin’i önemli yerlere getireceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, bilgilendirme toplantılarını 13 ilçede yaptıklarını ve 2 yıllık süre zarfında hayata geçirilen hizmetlerle ilgili bilgi verdiklerini belirterek, “Bu toplantıları 13 ilçemizin tamamında aylardır gerçekleştiriyoruz. 2016 yılında yapılacak hizmetlerle ilgili genel sekreterimizin başkanlığında ilgili daire başkanlarımız tek tek ilçe ilçe dolaştılar, talepleri dinlediler, fikir alışverişinde bulundular. Gerek meclis üyelerinden gerek muhtarlarımızdan gerekse ilçe belediye başkanlarımızdan olması gereken, ihtiyaç duyulan hizmetlerle ilgili notları aldılar ve stratejik planını da buna göre oluşturdular” diye konuştu.

2016 yılı sonuna kadar Mersin genelinde yolu olmayan köy kalmayacağından bahseden Başkan Kocamaz,  “İlk 3 yıl içerisinde Mersin genelindeki yaklaşık 5 bin 500 km köy yolunun tamamı asfalt olacak dedik. İçme suyu olmayan köyümüz kalmayacak dedik. Bugün geldiğimiz noktada hedefimizi biraz daha öne alıyoruz ve 2016 yılı sonuna kadar Allah’ın iziyle Mersin genelinde yolu olmayan hiçbir köyümüz kalmayacak. Tamamının asfalt çalışması hazırlığı tamamlandı. Bu yıl sonuna kadar inşallah tüm çalışmalar tamamlanmış olacak ve vatandaşımız artık köyüne asfaltlı yollardan gidip gelecek” şeklinde konuştu.

Toplantılara, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Aydıncık Belediye Başkanvekili Ahmet Yetiş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Turan Karadağ, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Günhan Güngördü, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ilgili daire başkanları ve muhtarlar katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36