Koronavirüs sürecinde evden eve telefonla psikolojik destek

Koronavirüs sürecinde evden eve telefonla psikolojik destek

Koronavirüs sürecinde evden eve telefonla psikolojik destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz sağladığı “Aile, Çocuk ve Yetişkinler İçin Terapi” hizmeti, Koronavirüs salgını sürecinde çocuklar, ergenler, yetişkinler ve yaş almış vatandaşlar için evden “Telefonla ve Online Terapi” sistemine taşındı. Evlerinden haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında telefon görüşmesiyle veya talebe göre WhatsApp üzerinden görüntülü seanslar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 6 psikolog, acil psikolojik destek durumlarında saat 23.00’e kadar da ihtiyaca karşılık verebiliyor.

Psikolojik destek almak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir’in “Telefonla ve Online Terapi Randevu Hatları” olan 0537 303 3515 ve 0538 682 7719 numaralı telefonları arayarak kayıt oluşturabiliyor, kendilerine verilen randevu saati ve numaralar üzerinden psikologlara ulaşarak destek alabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kentin iki noktasında ücretsiz olarak sunduğu “Aile, Çocuk ve Yetişkinler İçin Terapi” hizmeti, Koronavirüs salgını sürecinde çocuklar, ergenler, yetişkinler ve yaş almış vatandaşlar için evlerden “Telefonla ve Online Terapi” sistemine geçti. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 6 psikolog tarafından haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında verilen hizmet, acil psikolojik destek durumlarında saat 23.00’e kadar sürdürülebiliyor.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin “Telefonla ve Online Terapi Randevu Hatları” olan 0537 303 3515 ve 0538 682 7719 numaralı telefonları arayarak kayıt oluşturabiliyor. Vatandaşlar, randevu saatinde telefonda veya WhatsApp’tan görüntülü görüşme şeklinde psikolojik destek alabiliyor.

Büyükşehir, bu süreçte ücretsiz “Telefonla ve Online Terapi” sistemine geçti

Büyükşehir Belediyesi, kentin 2 noktasında 6 psikologla hafta içi her gün çocuklara, ergenlere, yetişkinlere ve ailelere yönelik  “Aile, Çocuk ve Yetişkinler İçin Terapi” hizmeti sürdürüyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle hizmetlerini alternatif sistemler ve platformlara taşıyan Büyükşehir Belediyesi, hem vatandaşların hem de personelinin güvenliğini ön planda tutuyor. Büyükşehir, bu süreçte psikologlarının evlerinden vatandaşlara hizmet sunabilecekleri ücretsiz “Telefonla ve Online Terapi” sistemine geçti.

Hafta içi olan hizmet, haftanın her günü sunulmaya başlandı

Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlardaki korku ve kaygıların artışını da dikkate alarak hafta içi olan hizmeti haftanın her günü sunmaya başladı. 6 psikolog, 10.00- 20.00 saatleri arasında telefonla veya talebe göre WhatsApp’tan görüntülü bir şekilde seanslar veriyor. Psikologlar, acil psikolojik destek durumlarında ise saat 23.00’e kadar seanslarını sürdürebiliyor.

“Genellikle endişe, kaygı ve panikten dolayı çokça destek talebi var”

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan Klinik Psikolog Dilan Dinler, daha önce psikososyal destek, grup seminerleri ve farkındalık seminerleri yürüttüklerini dile getirerek, Koronavirüs sürecinde uzaktan psikolojik destek sağlamaya başladıklarını ifade etti. Vatandaşların çoğunlukla kaygı ve korku odaklı desteğe ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Dinler, “Koronavirüs salgını sebebiyle yeni bir sürece geçmiş bulunmaktayız. Psikolojik danışmanlık hizmetlerimizi artık telefonla terapi hizmeti şeklinde sürdürmekteyiz. Genellikle endişe, kaygı ve panikten dolayı çokça destek talebi var. Öncelikle yapmaları gereken en önemli şey evde kalmak. Mecbur olmadıkları sürece evden çıkmasınlar. Tüm önlem ve tedbirlerini aldıkları sürece kaygı durumunu çok rahat bir şekilde yürütebilirler” diye konuştu.

 “Kişisel problemler doğrultusunda da hizmet veriyoruz”

Psikolog Nazlı Cemre Dursun ise kişilerde hem Koronavirüs sürecinden doğan hem de bireysel sorunlarından kaynaklanan psikolojik destek ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, “Koronavirüs süreci özellikle anksiyete bozukluğu ve panik atak yaşayan kişilerde kendini daha ağır bir şekilde gösterebiliyor. Daha çok bunun üzerine arıyorlar. Bunun dışında tabii kişisel problemler doğrultusunda da hizmet veriyoruz” dedi.

“Genellikle ölüm korkusu çok fazla oluyor”

Koronavirüs sürecinde kişilerde sosyal medyadaki asılsız bilgilerden ve medyada yer alan haberlerden kaynaklanan bir korku durumunun ağır bastığını dile getiren Dursun, “Genellikle ölüm korkusu çok fazla oluyor. Ölüm korkusu üzerine arıyorlar. Yakınları için veya kendileri için endişelenebiliyorlar. Bir de kişiler gün içerisinde sosyal medyadan mesajlaştığı için ister istemez etkileniyorlar. Bunun üzerine kişilerde kaygılar oluşabiliyor” dedi.

“Siz evde kalın, biz de telefonda terapi ile yanınızda olalım”

Son günlerde olağanüstü çevresel etkenler yaşandığını söyleyen Psikolog Deniz Liman da, “Koronavirüsün getirdiği sosyal ve özel hayatımızın kısıtlanması, iş hayatımızın engellenmesi, çocuklarımızın evden çıkmaması ve 65 yaş üstü ile kronik hastalara verilen sokağa çıkma yasağı, sağlık kaygılarımızın dışında psikolojik baskılar da oluşturuyor. Arkadaşlarınız ve partnerinizle görüşemeyip, evde kalmak, evinize, kendinize virüsün bulaşmasını engellemek ve kendinizi korumak için yaşadığınız kaygılar, çocukların evde sıkılması, onların kaygıları ve en önemlisi maddi kaygılar, şu anda evde kalmayı zorlaştırıyor. Biz de bu zor günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak size destek olacağız. Virüsün getirdiği psikolojik baskılar veya günlük yaşamınızda yaşadığınız bütün stres ve kaygılarda yanınızdayız. Siz evde kalın, biz de telefonda terapi ile yanınızda olalım” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79