“Köyler arası bağlantı yolları acilen yapılmalıdır”

“Köyler arası bağlantı yolları acilen yapılmalıdır”

“Köyler arası bağlantı yolları acilen yapılmalıdır”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, köyler arası bağlantı yollarının Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu belirterek, bu yollarda genişletme ve asfaltlama çalışmasının biran önce yapılmasını istedi.

Sömek, Canbazlı, Yeğenli, Uzuncaburç, Kızılgeçit, Hüseyinler, Seydili, Türkmenuşağı, Seyranlık ve Ekşiler Mahallelerinde vatandaşların Büyükşehir Belediyesiyle alakalı sorunlarını dinleyen CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, köyler arası bağlantı yollarında acilen bakım ve asfaltlama çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Yasasının ardından vatandaşları görev dağılımıyla ilgili bilgilendirmeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Uçar, Silifke Belediyesi’nin kırsal mahallelerde yürüttüğü temizlik, yol bakım, stabilize, asfaltlama ve parke çalışmalarını da yerinde inceleyerek, vatandaşların talep ve isteklerini dinlemeye devam ediyor.

Uçar, “Muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın taleplerinin dikkate alınmasını istiyoruz. Büyükşehir Yasasının ardından İlçe belediyelerin ve Büyükşehir Belediyelerinin görev dağılımları oldu. Muhtarlarımızda vatandaşlarımızda artık hangi hizmeti nereden isteyeceklerini çok iyi biliyor ve öğrendiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke ve kırsal mahallelerini yok saymamalıdır. Mersin’in en önemli ve en büyük ilçesi Silifke’dir. Halkımızın MESKİ ve Büyükşehir Belediyesiyle ilgili birçok sıkıntısı var. Yetkililerin bu sıkıntılara ve sorunlara duyarlı yaklaşmalarını ve çözüm üretmelerini istiyoruz.

Alt Yapı, içme suyu, sinekle mücadele, foseptik, ana yollar, sokak hayvanları, mezarlıklar, itfaiye sorunları, sebze ve meyve halleri, 15 metre ve üzeri geniş yolların bakım çalışmaları Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen halen su ve yol sorunu yaşayan mahallelerimiz bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Anamur, Gülnar, Mut, Aydıncık, Tarsus gibi ilçelerde nasıl asfalt yapmadık yol bırakmadıysa Silifke’nin kırsal mahallelerinde de bu çalışmaları yapmalıdır. Büyükşehir  Yetkililerini bu konuda göreve davet ediyor, vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın haklarını sonuna kadar aramaya ve bu sorunları gündemde tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79