Mahallelerin İçme Suyu Sorunu Çözümleniyor

Mahallelerin İçme Suyu Sorunu Çözümleniyor

Mahallelerin İçme Suyu Sorunu Çözümleniyor

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gülnar ilçesi Halifeler Mahallesi’ni içme suyu sorununa son verdi.

 MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada:“ Gülnar İlçesi, Halifeler (Söğüt) Mahallesi içme suyunu Söğüt kaynağından terfili olarak karşılanmaktadır. Aynı kaynağın tarımsal sulama amaçlı kullanılması ve yaz ayalarında debisinde azalma olması nedeniyle zaman zaman sorunlar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi için başka bir arazisi içerisinde boşa akan yaklaşık debisi 2lt/sn olan Soğuk pınar kaynağına göre proje geliştirilmiştir. Halifeler Mahallesi’ndeki su sorununu ortadan kaldırmak için kısa süre önce harekete geçen MESKİ Genel Müdürlüğü, 5 bin 269 metre içme suyu şebeke ve terfi  hattı döşeyerek mahalleye kısa sürede yeterli ve sağlıklı içme suyu ulaştırılmıştır” denildi.

Halifeler Mahallesi Muhtarı Adem Tol, yapılan çalışmadan ötürü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ’a teşekkür ederken hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mahallelerinde uzun yıllardır su sorunu yaşandığını ifade eden Tol, “ İçme suyu şebekemiz 2001 yılında yapılmıştı. İçme suyu şebekemiz eski olduğu için su kaybı yaşamaktaydık. İçme suyu şebekemiz  ve içme suyu depomuz mekanik araçları tamamen yenilendi.  İçme suyu   sorunumuzu MESKİ kısa sürede ortadan kaldırdı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a, MESKİ yetkililerine, emek veren tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79