Meclis, mart ayı birinci birleşimini yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

Meclis, mart ayı birinci birleşimini yaptı

Meclis toplantısında komisyon raporlarına ait 30, idare tekliflerine ait 44 ve gündem dışı 16 madde görüşüldü.

İdare tekliflerine ait gündem maddeleri arasında öne çıkan Erdemli İlçesi Kızkalesi Mahallesi’nde bulunan otopark alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan tadilatları ile ilgili teklifin İmar, Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Diğer yandan Mersin ve Tarsus’un içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajı’nın ilerleyen yıllarda kapasitesinin aşılacağı dikkate alınarak, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce planlanan ve inşaatı devam eden Pamukluk İçme Suyu Projesi inşaatının yeniden düzenlenen revize protokolünün imzalanması için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile MESKİ Genel Müdürüne yetki verilmesi ile ilgili teklif yeni şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında idare tekliflerine ait öne çıkan bir başka madde ise 25-28 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Arabian Travel Market Dubai 2016 Uluslararası Turizm Fuarı’na, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni temsil edecek bir heyetin katılması ile ilgili teklifin Yurtdışı İlişkiler, Plan Bütçe Komisyonu’na havalesi, yapılan oylama ile kabul edildi.

İdare tekliflerine ait maddelerin görüşülmesi ve ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilmesinin ardından komisyon raporları görüşülerek Meclis üyeleri tarafından 30 madde de oy birliğince kabul edildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36