Mecliste Taş köprü tartışması

Kaymakam , ‘Taş köprü trafiğe açık kalacak’ derken, Belediye başkanı ‘Taş köprü trafiğe kapatılacak’

Mecliste Taş köprü tartışması

Silifke Belediye Meclisinin 2016 yılı ilk toplantısında Taş köprünün trafiğe kapatılması tartışıldı.

Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Belediye meclis üyesi Kadir Usca, geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede yayınlanan , Taş köprünün trafiğe kapatılmayacağı konusunu haberi dile getirdi. 

 Meslis Üyesi Usca şu şekilde söz aldı: Sayın başkanım Silifke Kaymakamımız geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede taş köprünün restorasyonu sırasında ve devamında trafiğe kapatılmayacağını  açıklamış. Siz bize yine bu mecliste kapanacağını söylemiştiniz. Kamuoyunda bir kafa karışıklığı oluştu. Taş köprü trafiğe kapanacak mı kapanmayacak mı?. Kapanacağını söylüyorsunuz o zaman elinizde resmi bir belge varmı? Eğer kapanmayacaksa hemen 180 metre ilerisinde yeni bir köprü ne kadar şart? Bize  varsa belgelerle açıklar mısınız?” dedi.

2 bin yıllık taş köprünün sorumluluğu bende

Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise, “ 2 bin yıllık taş köprünün ayaklarının artık Silifke trafiğini kaldırmayacağı konusunda DSİ yetkililerinden bir belge geldi.  O belgede acilen tedbir alınması gerek yazıyordu. Sizce bu ne demek? Bu taş köprüyü trafiğe kapatın demek. Aslında ben burada büyük bir sorumluluk alıyorum. Gelin o zaman meclisten bir karar alalım ve yarın köprüyü trafiğe kapatalım. O zaman feyyaz bilgin köprüsüne yüklenme olacak ve aynı  kaderi o köprüde yaşayacak.  Bu nedenle sayın kaymakamımız ilçede göreve başlamadan önce gelen bir belgedir bu. Taş köprünün restorasyonu  sırasında da güçlendirilmesi sırasında da taş köprü trafiğe kapatılacaktır. Basında çıkan bir açıklama değil bu konuda bizlere resmi bir yazı gelmesi gereklidir. Bu konu bizimde işimize gelir. En azından sorumluluk bizden gitmiş olur. Ama bugünkü şartlarda köprü trafiğe kapatılacaktır.  O nedenle 4. Köprünün çalışmalarını hızlandırdık. İhtiyaçtan doğan bu acil durumun biran önce yapılması konusunda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum.” Dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36