Mersin'de Köprülü Kavşak Temel Atma Töreni

Mersin'de Köprülü Kavşak Temel Atma Töreni

Mersin'de Köprülü Kavşak Temel Atma Töreni

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bunlar çok oldular, bunlar Türkiye olarak dünyadaki büyük pastaya ortak olmaya başladılar' dedikleri için yolumuzu kesmeye çalışıyorlar.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bunlar çok oldular, bunlar Türkiye olarak dünyadaki büyük pastaya ortak olmaya başladılar' dedikleri için yolumuzu kesmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'un anlamı bu, gezi olaylarının anlamı bu, 17-25 Aralık'ın anlamı bu." dedi.

Bakan Arslan, beraberindeki Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin'de düzenlenen, "Liman - Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları Temel Atma Töreni"ne katıldı.

Arslan, törende yaptığı konuşmada, milletin hizmetkarı olduklarını vurgulayarak, Mersin'i demiryolları, bölünmüş yollar ve havayolu ile doğu ve batıya bağlamaları gerektiğini anlattı.

Mersin'in ticaret trafiğinde önemli bir noktada yer aldığına işaret eden Arslan, içinde bulunulan Anadolu coğrafyasının hakkını vermek için büyük projelere imza attıklarını bildirdi.

Bakan Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan birtakım olayları anımsatarak, şunları söyledi:  "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Marmaray ile yetinmiyorlar, yüksek hızlı trenlerle yetinmiyorlar, bu treni Mersin'e götürmekten bahsediyorlar. O da yetmez Mersin'i Adana üzerinden Gaziantep'e bağlamaktan bahsediyorlar yüksek hızlı trenlerle. O da yetmez bölünmüş, yollarla, otoyollarıyla Akdeniz Sahil Yolu'nu bitirip Antalya'ya hızlı erişimden, Adana ve Gaziantep üzerinden ülkemizin doğusuna hızlı erişimden ve Mersin'den Ankara'ya kadar tamamlanacak Niğde Otoyolu da dahil birçok otoyolundan bahsediyorlar. Bunlar çok oldular, bunlar Türkiye olarak dünyadaki büyük pastaya ortak olmaya başladılar' dedikleri için yolumuzu kesmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'un anlamı bu, gezi olaylarının anlamı bu, 17-25 Aralık'ın anlamı bu."

Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde Başbakan Binali Yıldırım, kabine üyeleri ve milletvekilleri ile Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesini yükseltmek ve daha da ötesine taşımak zorunda olduklarını ve bunu da yapacaklarına işaret ederek, "15 Temmuz herkese bir ders verdi. 15 Temmuz'da millet dedi ki 'Ben irademin sahibi olarak meydanlara çıkıyorum. Siyasi partiler 'Siyasi görüş ayrımı yapmadan, omuz omuza irademize sahip çıkacağız' dediler ve sahip çıktılar. Millet olma şuurunun, Türkiye Cumhuriyeti'nde milletin ne demek olduğunu, ecdadın nasıl bir miras bıraktığını ve bu mirasın nasıl geleceğe taşınacağını gençler dünyaya ispatladı." diye konuştu.

Mersin'e yapılan yatırımları anlattı

Bakan Arslan, Mersin'de oluşan ticaret hacminin daha da katlanabilmesi için aynı anda bütün projeleri hizmete soktuklarını aktararak, tüm projelerin hep beraber bitmesini istediklerini kaydetti.

Çukurova Havalimanı'nın yap-işlet-devret modeliyle ihale edildiğini ancak yüklenicinin yanlış hesapları nedeniyle projenin geciktiğini anımsatan Arslan, "Başbakan Yıldırım'ın talimatı ile geldiğimiz nokta şu. İki gün önce Devlet Hava Meydanları yönetim kurulu ihalenin sonucunu onayladı. 218 milyona Çukurova Havalimanı'nın altyapı ihalesinin kararını onayladı. Mersin'e hayırlı olsun. Elbetteki takipçisi olacağız." Dedi.

Yüksek hızlı trenin Adana ve Mersin bağlantısıyla ilgili çalışmaları da takip ettiklerini bildiren Arslan, Taşucu Yat Limanı'nın aktif hale getirileceğini, Akdeniz Sahil Yolu'ndaki Gazipaşa ile Kaledran arasındaki 18 kilometrelik bölüm için de ihale yapıldığını aktardı.

Bakan Arslan, bağlantı yolları dahil 92 kilometrelik Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu için proje çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini vurgulayarak, tüm projelerin hızlıca sonuca ulaşması için hep birlikte çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36