MESKİ ALT YAPI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

MESKİ 3 YIL 10 AYDA TOPLAM 1.840 KM ALTYAPI YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİ

MESKİ  ALT YAPI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 2017 yılı Ekim ayı sonu itibariyle toplamda 784 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmasını tamamlayarak şehrin altyapı ağını güçlendirmeye devam ediyor.

“ Mersin'e 10 ayda 784 kilometrelik altyapı yatırımı ”

Mersin'in en büyük kurumlarından biri olmanın verdiği sorumlulukla güçlü yatırımlar yaparak şehrin altyapı ağını sağlamlaştırdıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz; "Mersin merkez olmak üzere tüm ilçelerde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu kapsamda 3 yılda 1.056 kilometre içme suyu, 460 kilometre kanalizasyon hattı ve 37 kilometre yağmursuyu hattı olmak üzere toplamda 1550 kilometrelik altyapı çalışması yaptık. 2017 yılının Ekim ayı sonu itibariyle 680 kilometre içme suyu, 88 kilometre kanalizasyon ve 16 kilometre yağmursuyu altyapı yatırımını tamamladık. Alt yapı yatırımlarımız 3 yıl 10 ayda 1.840 kilometreye ulaşmış bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

 “680 Kilometrelik İçme suyu Altyapısı”

Türkiye’nin en kaliteli içme suyunu Mersinlilerin musluklarına aynı kaliteyle ulaştırmak ve içme suyu altyapısını güçlendirmek için dev yatırımlar yapan MESKİ Genel Müdürlüğü 2017 yılının ilk 10 ayında Mersin merkez ve ilçelerinde uzun yıllar dayanıklı içme suyu borularını kullanarak  680 kilometrelik içme suyu altyapı çalışması gerçekleştirdi.

“ 88 Kilometrelik Kanalizasyon ve 16 Kilometrelik Yağmursuyu Altyapısı”

 Sağlıklı ve uzun yıllar hizmet verecek alt yapı hizmetlerini Mersin'in tamamına ulaştırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kocamaz; "Yerleşim yerlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yatırımlar yapıyoruz. İçme suyu yatırımları ile susuz mahalle kalmaması için içme suyu yatırımlarına ağırlık verdik.  Bu kapsamda Mersin merkez ve ilçelerimizde 2017 yılının ilk on ayında, 680 kilometre içme suyu yatırımları gerçekleştirdik. Kötü koku, görüntü ve insan sağlığına zarar veren atık suların uzaklaştırılması için kanalizasyon altyapı çalışmaları yaptık. Mersin merkez ve ilçelerinde 66 kilometrelik kanalizasyon altyapı çalışmasının yanı sıra 54 adet sondaj kuyusu, 8 adet su deposu ve 119 adet su deposunun bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Çevreci bir tutum sergileyerek çevre ve insan sağlığını önemsiyoruz. İçme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarımızın yanı sıra 2017 yılının ilk 10 ayında 16 kilometrelik yağmursuyu altyapı çalışmasını tamamladık. " diye konuştu.

Başkan Kocamaz, “Yatırım faaliyetlerimizi sürdürerek, 13 ilçemizin tamamında Mersinimizin her bölgesini şantiyeye dönüştürmüş durumdayız. Amacımız vatandaşlarımıza sağlıklı ve kesintisiz içme suyunu temin etmektir. İkinci amacımız ise abonelerimizin kullandıkları atık suların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesini sağlamaktır. Kaliteli hizmet anlayışı içerisinde faaliyetlerimizi hızlı bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu nedenle vatandaşlarımıza hak ettikleri altyapı hizmetlerini sunmak için özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36