MESKİ IZGARA VE KANAL TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

MESKİ IZGARA VE KANAL TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

MESKİ IZGARA VE KANAL TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde kanalizasyon ile yağmur suyu şebekesi ve yağmursuyu ızgara gider temizliği çalışmalarına hız verdi.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyon şebeke, yağmur suyu şebeke hatlarını özel arıtma sistemli kombine kanal temizleme aracı ile temizlerken, tıkalı olan noktaları tespit ederek sorunu ortadan kaldırıyor. Yaz mevsiminde vatandaşların sıkıntı yaşamaması adına çalışmalara devam eden MESKİ ekipleri, yağmur suyu ızgaralarının temizliğini titizlikle yürütüyor. Tıkalı noktalar belirlenirken, kanal temizliğinde özel olarak kullanılan kombine araçlarıyla alt yapı sistemlerinin temizliği sağlanıyor. Mahalle bazında yapılan taramalarda belirlenen noktalarda çalışmalar sürüyor. Vatandaşlardan gelen şikâyet ve istekler değerlendirmeye alınarak çalışmalara yön veriliyor.

 

“MESKİ taleplere anlık çözüm getiriyor”

 

MESKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde yağmursuyu ve kanal ızgaralarının, parsel ve muayene bacalarının onarımını yaparken, deforme olan bacalar ve ızgaralar yenilenirken ayrıca oluşan altyapı problemlerine anında müdahale ederek çözüme kavuşturuyor. Alo 185 ve sosyal medya hesapları; Facebook, Twitter ve Instagram sayfalarına gelen altyapı arıza şikayetlerini anından işleme alan MESKİ, logar kapağı, içmesuyu ve kanalizasyon hatlarında oluşan arızalara gece-gündüz demeden bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

 

 “Kanalizasyon Çöplük Değildir”

 

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Yaz mevsiminin girdiği hava sıcaklığının arttığı bugünlerde insan sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için periyodik olarak yıl içerisinde sürdürdüğümüz Mersin genelinde cadde ve sokaklarda bulunan yağmursuyu ızgaralar ve rögarların temizleme çalışmalarına hız verdik. Yağmursuyu ızgaralarının ve kanalizasyon bacalarının temizliği konusunda Mersin’in her noktasından haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren ’Alo 185’ veya ’444 8 185’ numaralı hatlara bilgi vermeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın yağmursuyu ızgaralarını kirletmemeleri ve kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması için şebekede tıkanmalara sebebiyet verebilecek olan süprüntü malzeme, pet şişe, bez, kağıt havlu, tuvalet kağıdı vb. atıkları atmamaları, yağmursuyu ızgaralarının ve kanalizasyon şebekesine deşarj edilmemesi konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz”  denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79