MESKİ, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

MESKİ, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

MESKİ, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılının Nisan ayından itibaren bilinçli su kullanımı ve su tasarrufu için farkındalık kazandırmak adına düzenlediği eğitimler, tesis gezileri ve organizasyonlarda kurduğu bilgilendirme stantları ile önemli etkinliklere imza attı.

96 etkinlikle 25 bin 472 kişiye ulaşıldı

MESKİ Genel Müdürlüğü, söz konusu dönemde düzenlediği 96 etkinlikle toplam 25 bin 472 kişiye ulaştı.

Bu kapsamda MESKİ tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Mersin genelindeki okullarda düzenlenen 25 etkinlikle toplam 4 bin 54 öğrenciye eğitim seminerleri verildi. Verilen eğitimlerde öğrencilere, su tasarrufu, diş fırçalama, su ve hijyen, bilinçli su kullanımı, içme suyu ve atık su arıtımı konuları hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca, Filtre Su Müzesi, Atıksu Arıtma Tesisi ve İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne düzenlenen 65 gezi etkinliğiyle toplam 4 bin 837 öğrenci ve farklı gruplardan kişiler, yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.

Eğitim, tesis gezileri ve bilgilendirme stantlarına yoğun ilgi

MESKİ Genel Müdürlüğü, katıldığı ve çalışmalarını yürüttüğü Çocuk Şenliği, Mersin Bilim Şenliği, Uluslararası Antalya Su ve Sağlık Kongresi, Mezitli Halkın Katılımı Toplantısı ve Uluslararası Narenciye Festivali gibi etkinliklerde su tasarrufu konulu bilgilendirme stantları açarak, toplam 16

MESKİ bünyesindeki çalışmaların tanıtımının yapıldığı, vatandaşların taleplerinin alınıp, güncel bilgi paylaşımlarının sağlandığı stantlarda katılımcılara, Mersin’in içme suyu, suyun hayatımızdaki yeri ve tasarruflu su kullanımı hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

“Mersin’in musluk suyunun temizliğini tüm şeffaflığıyla gözler önüne seriyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceklerini vurgulayan MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, “Mersin’de insan ve çevre sağlığını esas alarak yürüttüğümüz çalışmalarımızda, kesintisiz su temini ve atıksu bertaraf hizmetlerini sürekli iyileştirerek, vatandaşlara sunuyoruz. Çalışmalarımızın yanı sıra verdiğimiz eğitim, seminer ve etkinliklerle gelecek nesillere yaşanılabilir bir şehir ve ülke bırakmak için vatandaşlarımıza su tasarrufunun hayati bir önem taşıdığını anlatıyoruz. Öğrencilere hazırladığımız sunumlarla, gereksiz su tüketiminin önüne geçip bilinçli su kullanma edinimi kazandırmayı amaçlıyoruz. Okullara gönderdiğimiz gezici laboratuvarlarda öğrencilerimiz ile birlikte su analizi gerçekleştirerek, Mersin’in musluk suyunun temizliğini tüm şeffaflığıyla gözler önüne seriyoruz. 2019 yılı Nisan ayından itibaren yaptığımız tüm çalışmalarımıza ve eğitimlerimize 2020 yılında da hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36