Milletvekili Tezcan, Kaymakam Cinbir’le gündemi degerlendirdi

AK Parti Mersin Milletvekili Doç. Dr Yılmaz Tezcan, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’i makamında ziyaret etti.

Milletvekili Tezcan, Kaymakam Cinbir’le gündemi degerlendirdi

 

 AK Parti Mersin Milletvekili Doç. Dr Yılmaz Tazcan, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’i makamında ziyaret etti.

HABER: ATİKE CEYLAN

AK Parti Silifke İlçe Başkanlığına yeni atanan Başkan Mustafa Çetin’i tanıştırmak hem de Silifkelilerin bekledikleri hizmetler ve eksikler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere gerçekleştirilen ziyarette, Silifke Göksu Deltasındaki yangınlar ve sorumluları, Akgöl ile denizin birleşmesi gündeme getirildi.
Ayrıca Silifke’ye fen lisesi gündemin konuları arasında yerini alırken, erkek yurdu sorunu, Aksıfat Barajının son durumu gibi Silifke’yi bekleyen ve yapım aşamasında olan projelerin son durumu hakkında konuşuldu.

 Milletvekili Yılmaz Tezcan İlçe Başkanı Mustafa Çetin’i kaymakam Cinbir ile tanıştırdı. Ardından kısa zaman sonra yönetiminde oluşacağını ve yine tanışma ziyaretlerinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.
 Silifke konusunda halkın taleplerini ve isteklerini bildiklerini belirten Tezcan yapılan hizmetler hakkında şunları kaydetti: “ Bildiğimiz gibi geçtiğimiz günlerde Mersin Ekonomi Platformu Ankara ya ziyarete gelmişlerdi. Sayın Valimiz de vardı.  Birlikte Mersin’le ilgili ticaret, ekonomi, turizm noktasındaki orunlar konuşuldu. 4 ‘ü kadın olmak üzere yaklaşık 30 dernek başkanı  Mersin’in ortak sorunlarını dile getirdiler. Genel olarak Mersin limanından tutun organize sanayi bölgesine kadar, Çukurova havaalanından tutun otoban, köprü yol ve barajlarla alakalı bir istişaremiz oldu.  Biz tabi Silifke’yi düşündüğümüzde özelde neler konuşuldu biraz bilgi vereyim. Çeşmeli- Taşucu otobanının bir an önce projesinin faaliyete geçmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma bakanlığımız bu konuda çalışıyor Aksıfat barajıyla alakalı sayın orman bakanımız Veysel Eroğlu çalışmaların tamamlanması kısmında %62 yi buldu dedi.  Bizim 7 haziran,, 1 Kasım seçimlerinde  temelini attığımızda mesela %12 - %20 civarındaydı. Ama şimdi %62 yi buldu. Bu sene sonuna inşallah bu baraj tamamlanınca, üç baraj özellikle Mersin’ de havzasında tarıma can katacak. Hem sulama hem içme açısından. Mesela pamuklu barajı içme suyunu karşılayacak Mersin’in.  Böyle baktığınızda su hayattır. Susuz hiçbir şey olmuyor. İnşallah onun takipçisi olacağız hep beraber. Onun dışında diğer bir konuyu tabi Silifke- Gülnar karayolu çalışması devam ediyor o da tamamlanacak onu da konuştuk. Silifke- Mut ve Karaman yaklaşık 5 tane tünel 2 tane de viyadükle gerçekten üst kalite de bir yola ulaşmış olacağız.  Dolayısıyla da Konya’ dan Karaman’dan Silifke’ ye bağlantı daha hızlı gerçekleştirilecek. Ticarette bu arada artmış olacak. Buna paralel olarak seka limanıyla ilgili özelleştirme idaresiyle sayın başbakan yardımcımız da görüşüyor. Seka limanıyla da ilgili bir noktaya gelirsek, bir an önce orayı da hizmete açarsak,  karamanlılar serbest bölge yapmak için uğraşıyorlar.  Yani Silifke’nin Karaman’dan eksiği yok fazlası var. Hep birlikte inşallah bu çalışmaları tamamlarız.  Silifke den Mara’dan Aydıncık’a bir yol var karayolu ağı. İnşallah o da tamamlanırsa iç Anadolu bölgesine daha hızlı bir ulaşım sağlanacak. Eski devlet hastanesinin yerinde ise en son kamu hastaneleri genel sekreteriyle görüştüm.   Şöyle bir konsept düşünüyorlar. Toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi, bizim diş ünitelerimizin olduğu yer ve küçük bir semt polikliniği şeklinde bir kompleks halinde buranın yapılması noktasında yazışmaları yapıldı. Ankara’da da biz bunu takip edeceğiz. Müjdeli bir haber Taşucu ‘ ndaki Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘ na ait olan binanın Yurt Kur ‘ a bağlı erkek öğrenci yurdu yapılması için görüşüyoruz.   inşallah olacak. Hepimiz bu konuların takipçisi olacağız ve memleketimiz için hizmetin en güzelini yapma telaşı içinde çalışacağız”
 Kaymakam Cinbir, “ Silifkelilerin Fen Lisesi beklentisi her geçen gün heyecanını koruyor. Sarıcalar mahallesindeki 10 bin metrekarelik yerde Anadolu lisesi yapılması için çalışmalar ihale aşamasına getirildi. Bakanlık Anadolu lisesi olarak programa aldı. Doğrudan Fen lisesi olarak yatırım planına alınamadı.  Ama biz bunu daha sonra fen lisesi olarak eğitime açmayı  düşünüyoruz.
Bilindiği üzere Fen liseleri yurtlarıyla beraber yapılıyor. İlçemizde fen lisesi yapılması için 1 milyon lira bağışlayacağını söyleyen  Hüseyin Çevik  burada fen lisesi yapılmasını ve oğullarının isimlerinin verilmesini talep etmişti. Bazen ilgilenilmediği şeklinde sitemleri oluyormuş, bir milyon liraya okul olmayacağı açık. Sizlerin bildiği gibi bir fen lisesi yapmak için  yaklaşık 12-13 milyon  liraya ihtiyaç  bulunuyor. Bu okullara ilçe  dışından da öğrenciler geliyor ,yani yurduyla birlikte yapılması gerekiyor. Sayın hayırsever Hüseyin ağabeyimizin eğitime sunduğu büyük bir katkıdır. Bu anlamda Hüseyin bey bir milyon lirayı milli eğitime bağışlarsa bizlerde yapılması planlanan okula oğullarının ismini verebiliriz dedik .Biz bu konuda gerekeni yapıyoruz. Yani bir Fen lisesi yapmayı vaat eden bir hayırsever henüz yok ,Fen Lisesinin adı için bir milyon bağış yapmayı vaat eden güzel bir insanımız var. Eğitime bağışlanan 50 bin lira bile olsa çok büyük ve anlamlıdır. Eğitime bağışta bulunan herkes bizler için omuzlarda taşınacak kadar onurlu bir davranış sergilemiş olur. İlçemize bir Fen Lisesini desteklerinizle kazandıracağız inşaallah. ” dedi.
AKGÖL YOK OLMAK ÜZERE
Sık sık yanan Göksu Deltası hakkında da bilgi veren Kaymakam Cinbir, “Bilindiği üzere bir ay içinde iki-üç kez yanan deltada yangına müdahale etmek çok zor. Bir önceki yangında itfaiye erleri gitti ama yangına müdahale edemedi. Yağmur için hepimiz dua ettik ve yaradan yağmur yağdırdı ki yangın söndürüldü.  Bu tür yangınlarda seyretmek anlamsız ,buradaki yangına müdahale edilebilecek donanım ve kabiliyete kavuşturmak lazım itfaiyeyi.  Bu konuda itfaiye Teşkilatı gerekli adımları atmalı. Ayrıca
İçerisinde yüzlerce kuşu, balığı ve bitkiyi barındıran Göksu deltasındaki yangınların önüne geçmek için çalışmalar yapılması gereklidir.  Son yangının sorumlusu bulundu ve gerekenler yapıldı.

Denetim ve takibi sıklaştırıyoruz, ilgili kurumları uyardık 

Akgöl  her geçen gün küçülüyor. Gölü sazlıklar sarıyor ve göl küçülüyor. Burada bazı teknik adamlarca; denizle gölün buluşturulması gerektiği söyleniyor.
Geçmişte Akgöl ile denizin arasında bir bağlantı varmış ama şuan deniz suyu bağlantısı kesilmiş.
Akgöl deniz suyuyla buluştuğunda otlar barınmıyor. Sazlar toprağa dönüşmüyor.
Bazı teknik adamlar ise buluşturulmaması gerektiğini savunuyor,  doğal denge bozulur diyor.
Ama geçmişte zaten dengeyi deniz suyu sağlamış gibi görünüyor.
Bu anlamda doğal hayatı koruma bölge müdürlüğü ekipleriyle çalışıyoruz.
Son olarak alınan kararda üniversiteye yazı yazılarak akademik bir heyetin burada araştırma yapmasının ve öneri sunmasının doğru olacağını düşündük.  Karar verildiğinde;  sonuç birleştirilsin çıkarsa 600 metrelik kanal yapılacak ve deniz suyu gölle buluşturacak  Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü,  tabiat varlıkları koruma genel müdürlüğü ile sürekli istişare halindeyiz.
 Buranın Yönetim planının revize edilmesi gerekmektedir. Son zamanlarda çalışma yapılmamış yönetim planının revize edilmesi için çalışma yapılmalıdır. Korunması için bir teşkilatlanma gerekiyor.  Tabiat varlıklarını koruma genel müdürü ile ile olayın önemine ilişkin düşüncemizi paylaştım. Kendileri çevre koruma  alanını tekrar gözden geçirerek gereken ne ise yapacaklarını söylediler.  Burada nelerin nereye kadar yasak olduğunu bilmek gerekiyor .Bu noktada da bir start verildi. Planın revizesinin hızlandırılması konusunda istişare içindeyiz. Buraya Mobese sistemi kurulması için ve buraya müstakil bir Şeflik kurulması için gerekli yazışmaları yaptık, Genel Müdürlük takip ediyor, bir sıkıntı olursa sizi bilgilendirir desteğinizi talep ederiz. Göksu Deltası ve Kuş cenneti hakkında geniş ve detaylı bir  çalışma başlatmış olduk. Sayın Valimiz de takip ediyor.

Taşköprü ‘nün restorasyonu ve yanındaki değirmenin yapımı  için hazırlanan projeyi Koruma Kurulu onayladı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılacak, ayrıca Silifke Kalesi'nin Burçlarının restorasyonu projesi de hazır Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihalesi yapılacak, bunlar için sizin desteğinizi bekliyoruz. Kale ile ilgili Başbakan Yardımız Sayın Lütfi Elvan bey ‘e de bilgi arz ettim. Silifke’nin gerçek potansiyelini harekete geçirecek çalışma ve projelerin hayata geçirilebilmesi için desteklerinizin devamı bize güç vermektedir. Bütün kurumlarımız kendi görev alanları ile ilgili büyük bir dikkat ve gayretle çalışmaktadır. Hükümetimizin yürüttüğü politikaların İlçemizde takibi konusunda sorumluluklarımızın farkındayız. Desteklerinizle Silifke'de birbirinden önemli ve anlamlı projeleri hayata geçirebileceğimize inanıyoruz. “ diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79