Mustafa Çetin'den Taş Köprü açıklaması

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, Taş Köprünün kapatılmasıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

Mustafa Çetin'den Taş Köprü açıklaması

Başkan Çetin Yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Silifke Belediyesi'nin bugün gerçekleştirdiği eylemi şiddetle kınıyoruz. Silifke Belediyesi'nin yetki aşımında bulunarak, Büyükşehir Belediyesi'nin yetki sınırları içinde UKOME'nin ve Silifke Kaymakamlığı'nın yetkisinde bulunan "yolu trafiğe kapatma" görevini hiçbir şekilde kural tanımadan,yetki gaspı ile devlete meydan okurcasına;beton bariyerlerle, belediyeye ait içi kum dolu kamyonlarla kapatması ahlaki olmadığı kadar devlet terbiyesine de uygun değildir.  


Tarihi Taş Köprü 2000 yıllık bir köprü olup günümüze kadar gelen işlevselliği kadar köprünün Silifke ile özdeşleşmiş sembolik bir yapısı vardır. Tarihi Taş Köprü bize miras kalan milletin malıdır. Onu korumak başta devletin ve hükümetin asli görevidir. Tarihi Taş Köprü yakın bir zamanda Karayolları tarafından güçlendirme çalışmaları ihale edilerek gerçekleşmiştir. Yapılan Ermenek Barajı'ndan dolayı Göksu Nehri'ndeki su debisinde ani artışların olmadığı tüm Silifke halkı tarafından görülmüştür. Bu cümleden yola çıkarak herhangi bir faydası olmayan yeri ve maliyeti şaibeli olan 4. Köprünün yapımı sırasındaki haklı eleştirilere kılıf bulabilmek için Taş Köprü'nün yıkılma tehlikesi olduğunu öne sürmek "minareyi çalmak için kılıfını hazırlamak"tan öteye gitmemiştir. Taş Köprü'nün dayanıklılığı devletin resmi kurumları tarafından defalarca inceleme ve araştırma yapılıp güçlendirme yapıldıktan sonra yıkılma tehlikesinin ortadan kalktığı dile getirilmiş olmasına rağmen "Bu gerekçeyle 4. Köprüyü yapıyoruz" demek kocaman bir yalandan öteye gitmemiştir. Biliyoruz ki HDP ile CHP'nin aleni ittifak arayışları maalesef CHP'li belediyelerin HDP'li belediyelere benzemesine sebep olmuş. Silifke tarihi boyunca devlet otoritesine karşı bu derece teröristçe bir eylem asla yapılmamıştır. Öyle anlaşılıyor ki "körle yatan şaşı kalkar" misali Silifke CHP Belediyesi HDP belediyeleriyle ruh ikizi olmuştur.

Silifke siyasi tarihi boyunca milli duruşundan vatanseverliğinden hiçbir zaman ödün vermemiştir. Bu yapılan siyasi şov (eylem) Silifke halkında asla karşılık bulmayacaktır. Bu yaptığınız eylem Silifke halkının hafızalarında derin bir üzüntü ile her zaman yer alacağından hiç kuşkunuz olmasın. Silifke CHP Belediyesi'nin yaptığı ahlaki değerlerden ve devlet terbiyesinden uzak eylemini şiddetle kınıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79