Olbamed Hastanesi artık 75 yataklı

Olbamed Hastanesi artık 75 yataklı

Olbamed Hastanesi artık 75 yataklı

Mersin’in Silifke İlçesinde uzun yıllardır bölge halkına hizmet veren Özel Silifke Olbamed Hastanesi 51 yatak kapasitesini 75 yatağa yükselti.

 Hastalara kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için yenilikleri takip ederek vatandaşı buluşturan hastane, yükselen yatak sayısıyla birlikte üç yeni doktor kadrosunu da bünyesine ekledi.

Hastanedeki yenilikler hakkında bilgi veren Silifke Olbamed Hastane Müdürü Ozan Yılmaz. “ Daha önce 51 yataklı olan hastanemiz artık 75 yataklı. Sağlık bakanlığından onayımız gelmiş bulunmakta. Bunlardan 10 tanesi 2. düzey Yeni Doğan yoğun bakım, 7 tane 3. düzey erişkin odası,  4 tane kronel yoğun bakım olmak üzere odalarımız bulunmakta. Bilindiği üzere sağlık kalitesinde 3. düzey en üst kalitedir ve kronel odamız için düzey belirleme çalışmamız devam etmektedir. Diğerler odalarımızın da 3. düzey olabilmesi için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Kısa zamanda beyin cerrahi servisimiz hizmet vermeye başlayacak

Sağlık bakanlığı ile yapılan çalışmalar neticesinde 3 ek kadro aldıklarını belirten Müdür Yılmaz, bir müjdeyi de sizlere duyurdu.

 Müdür Yılmaz, “Bakanlığımızla uzun soluklu yaptığımız çalışma neticesinde hastanemizde 3 yeni kadro açıldı. Bunlardan en önemlisi hepinizin de bildiği gibi beyin cerrahisiydi.  Üç buçuk yıldır kadroyu alabilmek için uğraştık ve kadroyu aldık kısa zaman içinde ise bu kadro için uygun doktorumuz görevine başlayacaktır. Bunun yanı sıra 1 çocuk doktoru kadrosu daha alarak çocuk doktoru kadromuz 3’ e çıktı. Birde anestezi kadromuz açılmış bulunmakta.

Beyin cerrahı ve çocuk doktoru için görüşmelerimiz sürüyor kısa zamanda sizlerin hizmetinde olacaklardır” dedi.

Beyin cerahisinin önemi

Beyin cerrahının bir hastane ve hastalar için önemine değinen Müdürü Yılmaz, “Beyin cerrahı geldiği zaman hastalarımız artık Mersin’e gitmek zorunda kalmayacak.. Bel fıtığı vs. gibi durumlardan hastanemizde teşhis ve tedavisi yapılabilecek.  Özellikle  beyin cerrahisi olmadığı için 112 bize hasta göndermiyordu. artık 112 hastayı bize getirebilecek.

Yeni doğan servisine özel doktor

 Yeni aldığımız çocuk doktoru kadrosunu yeni doğan servisinde kullanacağız ve yeni doğan servisine özel bir çocuk doktorumuz olacak. Bakanlıklarla görüşmeler sürüyor. Hastanemizi 100 yatak kapasitesine getirmek için çalışıyoruz. Hizmette hızlı, ileri teknoloji ve deneyimli kadromuzla hizmetin en kalitesini veriyoruz ve eksiksiz vermek için mücadelemiz sürüyor. Kardiyovasküler Cerrahi h ile görüşme sürüyor. Onun için önce 100 yataklı olmamız sonra

Yine bakanlık kadro tahsisi yapacak. Bu da olursa Anju gibi hastalıklar için Mersin’e gitmeyeceksiniz” dedi.

Yeni gelen doktorlarımız göreve başladı

Hastanemiz bünyesinde KBB uzmanı Opr Dr. Haktan Ergin Bağış ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon uzmanı doktoru Mustafa Dinler göreve başladı.

Doktorumuz burada,.romatizma hastalıkları, bel ve boyun, yumuşak doku romatizması, ve kırık sonrası ağrı ve hareket kısıtlıkları başta olmak üzere her türlü kas ve iskelet hastalıklarına ve her türlü fizik tedavi ve egzersiz programı uygulanacak. Ayrıca; başta prp olmak üzere her türlü kas ve eklem için enjeksiyon yapılacak, gerektiğinde ilaç tedavisi uygulanacak.

KBB uzmanı Opr Dr. Haktan Ergin Bağış ise, her türlü Kulak Burun Boğaz şikayetlerinizi teşhis edip tedavi edecek.

Bunların yanı sıra hastanemizde, Lazerle böbrek taşları kırılacak. Cihaz siparişi verildi. Kapalı lazerle son teknolojik cihazla böbrek taşları kırılacak. Göğüs hastalıklarında ise bronkoskopi teşhis işlemlerine başlandı. Göğüs bölgesindeki SA kanser teşhisi konulabilecek. Yeni gelişmiş solunum testi cihazı alındı ve alerji hastaları için alerji testi yapılmaya başlandı.” Diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36