Otopark sorunu çiğ gibi büyüyor

Yaz mevsiminde alışık olduğumuz araç park sorunu kış ortasında hortlayınca vatandaşın endişesi arttı.

Otopark sorunu çiğ gibi büyüyor

Silifke ilçesinde dar yollar, yasak park alanları, engelli araç park yerleri gibi alanlara sık sık bırakılan araçlar trafikte büyük sorun oluşturmaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarında tatilcilerin gelmesiyle birlikte artan araç park yeri sorunu kış ortasında bu kadar artması vatandaşı endişelendirdi.

 ‘Kışın böyle olursa yazın ne yapacağız’ diyerek gazetemize endişelerini belirten vatandaşlar, “Bu manzarayı genelde yazın görürdük. Şuanda bakıyoruz ki her yer araç olmuş. Öyle ki uygunsuz parklar hat safhada. Engelli araç yerleri, park yasağı bulunan yerler, dar yolların iki kenarları, hatta kaldırımlar bile araçlarla dolu. Bu gidişe yetkililer dur demeli. Bu konuda kentin ciddi sorunu olan otopark sorunu biran önce çözülmelidir. Yoksa trafik akışında ciddi sorunlar yaşanacak gibi görünüyor” diye konuştular. Belediyeleri göreve davet ediyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Silifke Belediyesi hangisinin yetki alanında bunu bizler bilemeyiz elbette ama bu konunun biran önce ele alınıp sorunun acilen çözülmesi gerekmektedir. Yıllardır kanayan bu yaranın tedavisi elbette ki zor görünüyor ama bir çözümün acilen bulunması gereklidir. Bu anlamda yetkilileri göreve davet ediyoruz”

Herkes birbirini şikâyet ediyor

Özellikle yasak park alanlarına park eden araçları trafik aranarak şikayet edilmesiyle birlikte trafik memurlarının da ciddi bir zaman kaybını alan bu konunun şikayetle çözülemeyeceği belirten vatandaşlar, “Birini şikayet edersin polis gelir kaldırır on beş dakika sonra aynı yere bir baksa kişi park edecektir. Şikâyet bir çözüm değildir. Hep birlikte fikir birliği oluşturulup çözüm aranmalıdır” diye konuştular.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36