Palmiye ağaçlarınızı ilaçlatın

Palmiye Kırmızı Böceği ile mücadele Kapsamında bulaşık hurma ağaçları imha edildi.

Palmiye ağaçlarınızı ilaçlatın

Kırmızı Palmiye böceği ile mücadele kapsamında Karantinaya tabi olan Taşucu ve Atakent mahallelerinde tespit edilen 11 adet hurma ağacı Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Tarım ve Orman müdürlüğü ve Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince imha edildi.

Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün, yaptığı açıklamada Kırmızı Palimiye Böceğine karşı mücadele kapsamında ilçemizde 5 değişik lokasyona izleme amaçlı feromon tuzaklar asıldığını belirterek ayrıca İlçe Müdürlüğümüz teknik ekipleri tarafından devamlı hurma ve palmiye ağaçlarının kontrol edilerek zararlının yoğun zarar verdiği hurma ve palmiye ağaçlarının imhasının sağlandığını belirtti.

Müdür Gün; üreticilerimizin, yazlık ve site sahiplerinin hurma ve palmiye ağacı olan herkesin ağaçlarını sistemik ilaçlarla ilaçlamaları gerektiğini belirterek aksi takdirde büyük zararlar olabileceğini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79