SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNDEN İLÇEMİZE ZİYARET

Merkezi Konya’da bulunan Selçuk Üniversitesinde göreve yeni başlayan Selçuk Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Metin AKSOY, yardımcılarından Prof.Dr. İlhan Çiftçi ve Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Tuğrul Polat ile Selçuk Üniversitesi Silifke – Taşucu Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNDEN İLÇEMİZE ZİYARET

Merkezi Konya’da bulunan Selçuk Üniversitesinde göreve yeni başlayan Selçuk Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Metin AKSOY, yardımcılarından Prof.Dr. İlhan Çiftçi ve Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Tuğrul Polat ile Selçuk Üniversitesi Silifke – Taşucu Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Metin AKSOY ve Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yusuf Ceylan’ın daveti üzerine Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt yüksekokula geldiler. Prof. Dr. Metin AKSOY, Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt

 ile yüksekokul, öğrenci barınma yerleri ve bölgeye son yıllarda yapılan yatırımlar hakkında bilgi paylaşımında bulunduktan sonra Silifke – Taşucu Meslek Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Yusuf Ceylan ve yüksekokul akademik ve idari personelleriyle bir toplantı yaparak, akademik ve idari personellerin dilek, istek ve temennilerini dinledi. Yapılan toplantıda, Yüksekokul Müdürü Doç Dr. Yusuf Ceylan, Rektör ve beraberindeki heyete yüksekokulun gelişimi, öğrenci ve personel sayıları ile eğitim-öğretim, projeler, öğrenci barınma imkânları, bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetler ve talepler hakkında bilgi sundu. Doç. Dr. Yusuf Ceylan konuşmasında yüksekokulun ve beldenin coğrafi konumu, akademik düzeyi, eğitim öğretim ve barınma imkânlarından dolayı bu yılki tercih edilme oranının yüzde 87 olduğunu belirtti. Selçuk üniversitesi rektörü Prof. Dr. Metin AKSOY ise yüksekokul ziyaretlerine ilk olarak SÜ. Silifke – Taşucu MYO’ dan başladıklarını, Selçuk Üniversitesinin büyük bir üniversite olduğunu, üniversite sınırlarının Karadeniz bölgesi sınırlarından Akdeniz’e kadar uzandığını, SÜ.Silifke – Taşucu Meslek Yüksekokulunun yedi bölümü, dokuz programı, akademik ve idari personelleri ile bölge kalkınmasına katkı sağladığını ve SÜ.Silifke – Taşucu Meslek Yüksekokulu’nun Selçuk Üniversitesinin Akdeniz’e açılan kapısı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Metin AKSOY ve heyeti ile yüksekokul müdürü Doç Dr. Yusuf Ceylan Silifke Taşucu Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdunu da ziyaret ederek yurt müdürü Aylin Tatar ile görüşerek yıkım kararı bulunan erkek öğrenci yurdu ile tadilata girecek olan kız öğrenci yurdu hakkında bilgi aldılar.

Ayrıca Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’ya iade-i ziyaret’te bulunan rektör Prof. Dr. Metin AKSOY ve yüksekokul müdürü Doç.Dr.Yusuf Ceylan,  Kaymakam Namık Kemal Nazlı ile özellikle öğrenci barınma yerleri konusunda bilgi paylaşımında bulunduklarını, Silifke’nin tarım, turizm ve sanayi gibi sektörlerde hızla ilerlediğini ve bölge gelişimi açısından faydalı olabileceğini düşündükleri “nükleer teknoloji ve radyasyon güvenliği programı” gibi yeni bölüm ve programları SÜ. Silifke – Taşucu MYO bünyesinde açarak Selçuk Üniversite olarak Silifke’nin kalkınmasına daha fazla katkı sağlayacaklarını da belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36