Silifke Belediyesi, EMITT 2018 fuarında

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT ) 22. kez İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı.

Silifke Belediyesi, EMITT 2018 fuarında

Silifke Belediyesi katıldığı dünyanın en büyük 5. fuarında ilçenin tarihi, turistik ve kültürel değerleri arasında yer alan kenti en iyi şekilde tanıtma fırsatı buldu.

Silifke Belediyesi, Mersin ilinin tarihi, kültürel ve sanat alanında en zengin ilçesi olan Silifke’nin bütün değerlerini fuara taşıdı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanı sıra vali, siyasetçi, iş adamı ve sanatçıların akın ettiği Silifke standı, yöresel ürün çeşitliliği, halk oyunları, çilek ve yoğurt ikramlarıyla fuara ayrı bir renk kattı. 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'na katılarak Silifke’nin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ‘Fuar süresince standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran bütün hemşehrilerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz. El birliğiyle kentimizi hak ettiği konuma getirmenin gayreti içerisindeyiz’ dedi.

‘SİLİFKEMİZ DÜNYAYA AÇILAN ÖNEMLİ BİR KAPI KONUMUNDA’

Başkan Mustafa Turgut, Silifke’nin bölge turizminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, kentin hem gezi hem de dünya turizmine çok hazır ve elverişli bir şehir olduğunu söyledi. Dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’na geçtiğimiz yıl 80 ülkeden 4 bin 500 kurum ve kuruluşun katıldığını açıklayan Başkan Turgut, “Mersin ilinin tarihi ve kültürel zenginliğinde büyük bir paya sahip olan Silifke’miz dünyaya açılan bir kapı konumundadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, lojistik, tarım, turizm ve sanayi imkânlarıyla önemli bir kentimizdir.

Silifke Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi üstlenerek, bütün zenginliklerimizi ve değerlerimizi 2018 EMİTT Fuarı’nda dünyaya duyurduk ve tanıttık. Geçen sene olduğu gibi bu sene de fuarda güzel bir stant açarak, bölgemizin tarihini, kültürel değerlerini ve doğal zenginliklerini en güzel şekilde tanıttık. Bu çalışmalarımızda emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederken, turizmcilerimize, acenta sahiplerimize, otel işletmecilerimize, iş adamlarımıza, basın mensuplarımıza, uzaktan ve yakından gelerek standımızı ziyaret eden tüm vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

“SİLİFKE, EMİTT 2018 FUARI’NA DAMGA VURDU”

Silifke’nin yöresel zenginlikleriyle ismini tüm dünyaya duyurduğunu belirten Başkan Turgut, “İnanç turizmi, deniz turizmi, dağ turizmi, kültür turizmi gibi birçok kültürü bir arada görebiliyoruz. İlçemiz hoş görü memleketi olup, diğer turizm bölgelerinden çok daha anlamlı farklı bir yerdedir. Bölgemizdeki kültür değerlerini inşallah tüm dünya ile paylaşacağız. Biz gittiğimiz yerlerde sadece kentin kültürel değerlerini değil kentimize ait ürünleri de tanıtıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36