Silifke Belediyesi eski parkları yeniliyor

Silifke Belediyesi daha önceki dönemlerde yapılan parklarda yenileme çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Eski parklarımızı günün şartlarına ve ihtiyaçlara göre yeniliyor, spor aletleri ile donatıyor ve çocuk oyun gruplarını polietilen gruplarla değiştiriyoruz” dedi.

Silifke Belediyesi eski parkları yeniliyor

Silifke Belediyesi yeşil alan ve yeni park yatırımlarının yanı sıra daha önceki dönemlerde hizmete sunulan parklarda yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Parklardaki yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, daha önceki dönemlerde yapılan eski parkları günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre modernize ettiklerini vurguladı.

Yeşil alan ve park yatırımlarına önem verdiklerini, betonlaşmış bir Silifke yerine tabiat içerisinde oyun alanları ve spor aletleri ile donatılmış modern parklar oluşturduklarını kaydeden Başkan Turgut, “İlçemize ve her bir mahallemize yeni parklar kazandırırken, eski durumda olan parklarımızı da bakımdan geçirerek güzelleştirmeye çalışıyoruz. Yeni park yatırımlarımızla uzak-yakın mahalle ayrımı yapmadan eşit hizmetle mahallelerimizi parklarla donattık. Bu çalışmalarımızın yanı sıra komple çevre düzenlemesi yapılan parklarda, yeşil alanların toprak dolguları yapılarak, çimlendirme işlemleri yapılıyor. Kent mobilyası, banklar, spor aletleri, kamelyalar ve oyun alanlarında da yenileme çalışmaları sürdürülüyor. Koşu yollarının suni çimlerle kaplandığı parklarda, ağaçlandırma ve çimlendirme miktarında da artış gösterilecek”

“PARKLARIMIZDA ÇOK AMAÇLI HİZMET SUNUYORUZ”

Silifke’nin birçok mahallesinde park yapım ve revizyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Turgut, parkların çok amaçlı olarak kullanıldığını söyledi. Turgut, “Parklarımız eskiden olduğu gibi sadece yeşil alan ve çocuk oyun alanlarından ibaret değil. Parklarımıza, ihtiyaca göre koşu yolları, fitness alanları, spor alanları da inşa ederek hizmet alanını genişletiyoruz. Amacımız ilçemize, Silifkelilere ve çocuklarımıza en iyi hizmeti sunabilmek ve halkımıza sosyal aktivite yaptırabilmektir.”dedi.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36