Silifke Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Silifke Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Silifke Belediyesi Kurban Bayramına hazır

 Silifke Belediyesi, Kurban Bayramı’nda hizmetlerin aksamaması için gereken tüm tedbirleri alarak, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirebilmesi için tüm ekipleri ile 7/24 görevde olacak.

Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, yaklaşan kurban bayramı öncesi Mukaddem Mahallesi Becili mevkiinde yapımı devam eden 12 bin m2’lik canlı hayvan pazarı yerinde, elektrik, su, zemin ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Kurban Bayramına sayılı günler kala çalışmaların hız kazandığı Kurbanlık satış alanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, kurban satış yerlerinin dağıtımına başlandığını ifade etti.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkanvekili Altunok, “İlçe halkımızın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri ve huzur içerisinde bir bayram idrak etmeleri için tüm tedbirlerimizi aldık.  Canlı hayvan satışı yapan esnaflarımızı kısa sürede olsa pazar yerimizde sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde misafir etmek için çalışıyoruz. Kurbanlık hayvan barınaklarını, ihtiyaçlarını giderecek donatı alanlarını gidermek için bir dizi çalışmayı tamamladık. Bundan sonraki aşama ilçe halkımızın kurbanlık hayvan ihtiyaçlarını düzenli ve sağlıklı bir ortamda gideriyor olmalarıdır. Bizler için önemli olan insanımızın rahat bir ortamda canlı hayvan alışveriş yapma ortamı oluşturmaktı, bunu sağladığımız için mutluyuz. Bizler de her türlü hizmeti hayvan pazarı esnafımızın ayağına getirmeye gayret gösteriyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarla kasaplık, besilik, damızlık ve kurban amaçlı hayvanların alınıp satıldıkları, gerektiğinde birkaç gün bekletildikleri yerlerin; teknik, sağlık ve hijyenik şartlara kavuşturularak, salgın hastalıklar ve parazit kaynaklı hayvan hastalıklarının yayılması engellenmiş olacaktır. Hayvanların sağlıklı ortamlarda alınıp satılmaları sağlanarak, hayvan atıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlanacaktır. Silifke’miz ve bölgemiz halkına hayvan pazar yerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79