Silifke'de Çalı ve Otluk Alanda Korkutan Yangın

Silifke'de Çalı ve Otluk Alanda Korkutan Yangın

Silifke'de Çalı ve Otluk Alanda Korkutan Yangın

Mersin'in Silifke ilçesinde Ayatekla Kilisesi'nin çevresinde bulunan çalı ve otluk alanda yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.Bazı vatandaşlar da kendi mikanlarıyla yangına müdahale etmeye çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yeni Mahalle sınırları içerisindeki Ayatekla kilisesinin de bulunduğu Becili mevkisinde henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangının çıktığı alanın tamamen kurumuş otluk olması ve şiddetli rüzgar esmesi yangının bir anda büyümesine sebep oldu. Evlerin, küçük ve büyükbaş hayvanların, samanlıkların bulunduğu alana çok kısa bir sürede ulaşan yangının söndürülmesi için bölgede ikamet eden vatandaşlar ve Ayatekla kilisesinde çalışan işçiler anında müdahale etti.  Yangına Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, 1 yangın helikopteri ve vatandaşlar müdahale ederek söndürdü.

Yangında can kaybı yaşanmazken, dumandan etkilendiği belirtilen bir vatandaşa  sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Yangın kontrol altına alınırken, çıkış nedeninin ve yanan alanın yapılacak incelemenin ardından belirleneceği bildirildi.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36