Silifke'de eğitim istişare toplantısı yapıldı

Silifke'de eğitim istişare toplantısı yapıldı

Silifke'de eğitim istişare toplantısı yapıldı


 Silifke  Halk Eğitim Merkezinde İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir'in başkanlığında Okul Müdürleri ve öğretmenler  ile 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi.Silifke  Halk Eğitim Merkezinde İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir'in başkanlığında Okul Müdürleri ve öğretmenler  ile 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, yeni bir eğitim-öğretim dönemine başlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere sağılıklı, başarılı bir eğitim-öğretim sezonu geçirmelerini temenni ederek, '' 2018-2019  Eğitim- öğretim yılının başlaması nedeniyle eğitimin vazgeçilmez temeli olan öğretmenlerimiz ile  istişarede  bulunmak amacıyla bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız .Bu toplantının yapılmasında bizlere ışık olan  Sayın kaymakamımıza  teşekkür ediyoruz. İlçemizde 6 anaokulu  40 ilkokul, 35 ortaokul,  22 lise ile toplamda  103 eğitim kurumuyla ve 22 bin 65 civarında öğrencimizle  bin 765 öğretmenle eğitim öğretim hazırız.

Biz öğretmenler;  bu toplumun şekillenmesinde, toplumun geleceğinin oluşmasında , eğitimin kaliteli olmasında  şekillenmesinde etkili olacaktır. Hem Türkiye'de hem Mersin, hem Silifke'de hem de dünyada bizler ne kadar başarılı olursak mutluluğumuz artacaktır. Bugün bu anlamda sizlerle istişarede bulunacağız. Sizlerin fikirlerine başvuracağız. Sizlerden fikirler alacağız.2018-2019 Eğitim öğretim yıllının hayırlı olmasını temenni ediyorum.''dedi.

Kaymakam Cinbir , '' 22 bin öğrencimiz bizlere  emanettir.''

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir , düzenlenen istişare toplantısında 22 bin öğrenci bizlere emanettir diyerek, eğitim-öğretimde öğrenciler kadar, öğretmen ve velilerin de üzerine birçok görev düştüğünü ifade etti. Kaymakam Cinbir konuşmasında ,'' Çocuklarımız Türk milletinin geleceği . Öğretmenlik fedakarlık ve özveri  isteyen bir iş . Çocuklarımıza  geleceğin mimarı, geleceğin doktorları , bilim adamları, sanayicileri olarak bakabiliyorsak bütün çocuklarımızın da bu görevleri üstlenmeleri için  gerekli donanıma sahip öğretmenler  tarafından hazırlanacak olduğunu biliyoruz. Silifke' de eğitime baktığımızda,  çevre ilçeler ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarıyı sağlayan ilçelerden biri. Bu başarı öğretmenlerimizin başarısı. Okullarımızın, annelerimizin , babalarımızın, velilerimizin başarısı.''diyerek, eğitim ve öğretimde etkili olan öğretmen, ailenin üstlendiği görevlere vurgu yaptı.

''Çocukları yarıştırmayın.''

Kaymakam Cinbir ayrıca, her bir öğrencinin birbirinden farklı ve özel olduğu vurgusunu yaptığı konuşmasında, ailelere ve öğretmenlere uyarılarda bulundu.Kaymakam Cinbir, çocukların birbirleriyle kıyaslanmasının ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz yansıyacağını belirterek, bu tür davranışlardan uzak kalınması gerektiğini  söyledi. Kaymakam Cinbir, 2018-2019 Öğrenim yıllının hayırlara vesile olmasını diledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36