Silifke'de Festival Coşkusu Başlıyor

Silifke'de Festival Coşkusu Başlıyor

Silifke'de Festival Coşkusu Başlıyor


Silifke’de 20-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan 43. Uluslararası Kültür Haftası Festivali başlıyor. Festival süresince birçok ünlü tiyatro grubu sahne alırken, Berat Kandili gününe denk gelen 21 Mayıs tarihinde ise Semazen Gösterimi düzenlenecek.

Bu yıl 43’cüsü düzenlenecek olan Uluslar arası Silifke Kültür Haftası kutlamalarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Son dönemlerde verdiğimiz şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve yakınlarının yaşadığı acılar hepimizi derinden üzmüş ve etkilemiştir. Ülke genelinde yaşanan bu hain terör saldırılarını bir kez daha kınıyoruz.

Bu topraklarda yaşayan herkes gibi yaşadığımız bunca üzüntüye kayıtsız kalmak elbette mümkün değildir. Bu sebepten dolayı bu yıl Kültür Haftamızın konserlerini iptal ettik. Festival süresince hazırladığımız yarışmalar, tiyatro gösterileri ve kültürel ağırlıklı programlarımız devam edecektir" dedi.

Etkinliklerde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde görevli Nur Servi’nin sunuculuk yapacağınıaçıklayan Başkan Turgut, “20 Mayıs akşamı İstibdat Kumpanyası, 21 Mayıs akşamı Semazen Gösterimi, 22 Mayıs akşamı Yaşamaya Dair, 23 Mayıs akşamı JeanneD'arc'ın Öteki Ölümü, 24 Mayıs akşamı Karım Kocam Oldum, 25 Mayıs akşamı Bezirgan ve 26 Mayıs akşamı Yetersiz Bakiye gibi ünlü tiyatro oyunlarını halkımızla buluşturacağız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Silifke’de bu yıl daha kültürel ve daha sanatsal ağırlıklı bir festival coşkusu yaşanacak. 43 yıldır kutlanan bu festivaller sayesinde Silifke adını Türkiye'ye olduğu gibi Dünya’ya da duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini korumuştur. Akdeniz’in incisi olan bu güzel ilçe, tarihi dokusu ve doğal güzellileriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Festival dolayısıyla gelen konuklarımız, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Kültür Haftamız, yine halka açık ve ücretsiz olacaktır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79