Silifke'de Nergizler Çiçek Açtı

Türkiye'nin Bir Çok Yeri Kışa Teslim Olurken, Silifke'de Nergizler Çiçek Açtı.

Silifke'de Nergizler Çiçek Açtı

 Türkiye'nin dört bir yanından gelen soğuk haberlerine rağmen Mersin 'in Silifke ilçesinde nergizler çiçek açtı.

Silifke'nin Atayurt Beldesi'nde 30 dönümlük alanda nergis yetiştiren Muhammet Çalışkan, nergislerin boğumunu 8 -10 TL'den satışa sunuyor. Çalışkan, 25-30 yıl önce hobi olarak başladığı işinin 10 yıldır ticaretini yaptığını kaydetti.

Silifke de havaların soğuk olmasına rağmen güneş açtığı anda nergizlerin çiçek açtığını belirten Çalışkan, "Burası cennet köşesi, ne kar olur ne fırtına, nergislerimin açmasını hiçbir şey engellemiyor. Kışın ortasında millet karla soğukla boğuşurken, ben bahar havasında çiçeklerimi topluyorum." dedi.

 4 baş soğanla başladığı işini büyüterek 30 dönüme yaydığını aktaran Çalışkan, önceleri pazar konusunda sıkıntı yaşadığını belirterek, artık böyle bir problemlerinin bulunmadığını ifade etti. Nergiz toplayan kadınlar ise tarlanın çamur oluşuna aldırmadan soğukta  çalışmaktan mutlu olduklarını dile getiriyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
habibe 8 yıl önce

Özledik nergizleri... Keşke gönderen olsa...

banner36